Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Geomehanički radovi na tvrđavi sv. Ivana

Geomehanički radovi na tvrđavi sv. Ivana

 

 

Od jutros se izvode geomehanički radovi, odnosno geomehanička istraživanja, na tvrđavi sv Ivana, koji uključuju inženjersko-geološke radove, geofizička istraživanja, istražno bušenje, laboratorijska ispitivanja i izradu geotehničkog elaborata. 

„Ova istraživanja poslužit će kao podloga za izradu Glavnog i Izvedbenog projekta uređenja tvrđave koje smo povjerili Arhitektonskom studiju Vulin/Ileković, koji su izrađivači i Idejnog rješenja.“, kazao je Matija Bumbak, pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Radove izvodi tvrtka Geokon iz Zagreba, a iznos je 60.000,00 kuna plus pdv. 

Projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana predviđa šetnicu, trim i jogging stazu uokolo cijelog kompleksa, vidikovac i caffe/bistro s terasom. Posebno zanimljivo je uređenje sjevernog, izduženog dijela tvrđave poznatog kao Kliješta/Tanaja gdje bi se nalazio novi glavni sadržaj namijenjen prvenstveno djeci i mladima nazvan KID’S LAB2 koji se sastoji od povijesnog laboratorija i zelenog labirinta. KID’S LAB2 je atraktivan prostor u kojem bi se održavale kraće ili duže tematske radionice stručnog karaktera tijekom cijele godine. Zeleni labirint zamišljen je kao interaktivna igra sa zadacima.

Tijekom 2013.g. Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac naručilo je od Arhitektonskog studija Vulin/Ileković izradu idejnog rješenja revitalizacije tvrđave sv. Ivana 

Grad Šibenik naručio je izradu idejnog projekta, nakon koje slijedi izrada glavnog projekta, kako bismo i ovu tvrđavu mogli prijaviti za EU sredstva. Iako tvrđava još uvijek nije u vlasništvu Grada Šibenika, surađuje se na projektu s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom (tvrđava je u vlasništvu RH).

  Objavljeno: 15.01.2015, 14:15h