Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Glasovirski duo Mole-Zlatar

Glasovirski duo Mole-Zlatar

 

 

U sklopu Ciklusa koncerata Hrvatske glazbene scene mladih sutra, 24. travnja, u Gradskoj knjižnici koncert će održati glasovirski duo Mole-Zlatar.  Početak 20 sati.

 

Nina Mole je počela učiti klavir sa svojom majkom, prof. Tatjanom Mole. Godinu dana je studirala na Visokoj školi za glazbenu umjetnost u Lovranu kod prof. Larise Dedove. Studij zatim nastavlja na Akademiji za glasbo u Ljubljani gdje je 2001. i diplomirala u klasi prof. Andreja Jarca. Trenutno studira magisterij iz klavirske pedagogije na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Usavršavala se na seminarima kod A. Serdara, K. H. Kaemmerlinga i A. Mađara. Za vrijeme studija imala je više nastupa od kojih izdvaja koncert sa Sinfoničarima RTV Ljubljana s kojima je izvela Hačaturijanov klavirski koncert pod ravnanjem Milivoja Šurbeka. Za tu izvedbu dobila je Prešernovu nagradu Sveučilišta u Ljubljani.

Nastupa kao solistica i u raznim komornim sastavima, te uz orkestre (kao solistica je predstavila koncert Johna Irelanda s orkestrom Slovenske filharmonije, te je na »Svjetskim glazbenim danima« 2003. izvela koncert za klavir i orkestar Edvarda Gregsona). Radi i kao profesorica klavira na glazbenim školama Radeče i u Ljubljani, te kao korepetitaor na Akademiji za glasbo u Ljubljani. 

 

Jakša Zlatar je diplomirao i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ladislava Šabana, a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je psihologiju i sociologiju. Usavršavao je klavir na konzervatoriju S. Cecilia u Rimu. Profesor je klavira i metodike klavira na muzičkim akademijama u Zagrebu i Ljubljani. Osim što koncertira, prof. Zlatar održava seminare, te je član žirija na domaćim međunarodnim pijanističkim natjecanjima. Autor je knjiga iz metodike klavira i povijesti pijanizma. Također je i umjetnički direktor Hrvatske glazbene scene mladih.

 

  Objavljeno: 23.04.2012, 08:02h