Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gospodarenje otpadom i porezna reforma teme ovogodišnjeg Susreta gradonačelnika i poduzetnika

Gospodarenje otpadom i porezna reforma teme ovogodišnjeg Susreta gradonačelnika i poduzetnika

 

 

U Puli se od 23. do 25. studenog 2016. godine, u organizaciji Udruge gradova i poslovnog tjednika Lider održao osmi po redu, „Susret gradonačelnika i poduzetnika- 48 SATI“ na kojem je sudjelovao zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Susret je okupio predstavnike gradova i poduzetnika te ukazao na potrebu aktivne uloge gradova i tijela lokalne samouprave na poticanju poduzetničke djelatnosti. Na okruglim stolovima se, između ostalog, raspravljalo o efikasnom gospodarenju otpadom i učinkovitim gradovima, poreznoj reformi te pametnim gradovima i proizvodnji zelene energije.

 

„Okrugli stolovi na konferenciji su pokrenuli živu raspravu po pitanju modela sustava gospodarenja otpadom i poreznih reformi. Definitivno da je parcijalna porezna reforma od prije dvije godine naštetila jedinicama lokalne samouprave, a od nove, cjelokupne reforme se očekuje da ispravi tu pogrešku. Što se tiče sustava gospodarenja otpadom, postoje dva modela načina selekcije otpada i oba se provode u Republici Hrvatskoj, a na okruglim stolovima raspravljalo se koja su najpovoljnija za građane.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Na susretu u Puli brojni poduzetnici predstavnicima jedinica lokalne samouprave predstavili su nove tehnologije koncipirane kao efikasna rješenja za pametne gradove budućnosti.

 

Zamjenik gradonačelnika Mileta sastao se i s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem gdje su kratko analizirali problematiku i posebnosti dvaju gradova. 

  Objavljeno: 25.11.2016, 15:15h