Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Građani Šibenika odsada mogu putem aplikacije prijavljivati nepravilno odlaganje otpada

Građani Šibenika odsada mogu putem aplikacije prijavljivati nepravilno odlaganje otpada

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i v.d. direktora Gradska čistoća d.o.o. Novica Ljubičić predstavili su danas novu web aplikaciju „Prijava nepravilnog odlaganja i odvoza otpada“ kojoj se pristupa preko web browsera na mobilnom uređaju ili tabletu na adresi prijava.cistoca-sibenik.hr. Web aplikacija Šibenčanima omogućuje da fotografiraju nepravilno odlaganje otpada, onečišćenje javnih i zelenih površina, divlja odlagališta te na najjednostavniji i najbrži način dostave podatke i lokaciju na kojoj je problem uočen. 

„Nova web aplikacija omogućuje bolju komunikaciju s građanima. Građani će na ovaj način moći podijeliti svoja zapažanja na terenu, a naši će kontrolori i operateri moći brže intervenirati i reagirati. Na ovaj ćemo način smanjiti i troškove ophodnje naših vozila, troškove goriva, a bit ćemo i efikasniji“, kazao je Ljubičić.

Pozdravljajući ovakav način rada kojim će rad „Čistoće“ biti još prepoznatljiviji, ali i efikasniji, gradonačelnik se dotakao procesa preseljenja upravne zgrade Gradske čistoće na prostor Gospodarske zone Podi s ciljem dugoročnog smanjenja troškova, ali i boljih uvjeta rada za djelatnike ove gradske tvrtke. „Bliži se kraj ovakvim uvjetima rada u Gradskoj čistoći; Grad Šibenik zajedno s Gradskom čistoćom pokreće projekt preseljenja ovog komunalnog poduzeća na lokaciju Podi gdje će se izgraditi dio koji će obuhvatiti i sestrinsku tvrtku Bikarac, ali i upravnu zgradu gospodarske zone Podi s tehničkim dijelom kojeg Čistoća ima. Početak radova na gradnji centra Bikarac za mehaničko biološko zbrinjavanje otpada očekujemo ili krajem godine ili početkom iduće“, istaknuo je Burić.

Gradska čistoća d.o.o. također je poslala jednog djelatnika na obuku u Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj radi pisanja prijava na EU projekte, kao i apliciranja za sredstva Ministarstva, prije svega, u cilju nabave opreme za rad.

  Objavljeno: 16.05.2016, 11:54h