Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad i Turistička zajednica simbolično obilježavaju Uskrs

Grad i Turistička zajednica simbolično obilježavaju Uskrs

 

 

Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika, simbolično će obilježiti blagdan Uskrsa postavljanjem pisanice na Trgu Pavla Šubića II., gdje se ranijih godina održavao tradicionalni uskrsni doručak.

 

Također, na istoj lokaciji akademski umjetnik Zvonimir Vila na  platnu 4X4 m izradit će čestitku Šibenčanima uz prikaz šibenskih motiva.

„  S obzirom na okolnosti i na mjere socijalne distance  koje poštujemo, htjeli smo ipak poručiti da je osjećaj Uskrsa itekako živ u nama i proslavit ćemo ga u svojim domovima, sa svojim najbližima.

Još jednom se zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji su pokazali dostojanstveno  i odgovorno ponašanje, uz želju da što se što prije susretnemo u našim kalama, na našoj rivi i drugim dijelovima grada.“, poručio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

U okviru obilježavanja ovog najvećeg kršćanskog blagdana, simbolično će se odati počast zdravstvenim djelatnicima koji ulažu najveće napore da trenutne težine prevladamo.

 

U krugu OB Šibensko- kninske županije bit će postavljeno 8 lampi, koje je za manifestaciju Light is life osmislio Zoran Lučić Luca, kao simbolika svjetla koje medicinari pružaju onima kojima je pomoć najpotrebnija.

  Objavljeno: 10.04.2020, 11:46h