Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad podržao inicijativu Kaprijana za organiziranjem nastave na otoku

Grad podržao inicijativu Kaprijana za organiziranjem nastave na otoku

 

 

Na zamolbu dviju obitelji koje su nastanjene  i rade na otoku Kapriju za organiziranjem nastave u 2024/2025. školskoj godini za njihovu djecu, Grad Šibenik je iskazao potporu te ostvario kontakt s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih kao i Osnovnom školom Fausta Vrančića kojoj bi bio pripojen potencijalni Područni odjel Kaprije.

Riječ je o dvoje učenika koji bi u sljedećoj školskoj godini pohađali prvi razred, a  prema prijedlogu roditelja, mogućnost je da se nastava izvodi u prostorijama Mjesnog odbora Kaprije.

„ Namjera Grada Šibenika kao osnivača osnovnih škola na svom administrativnom području, je omogućiti pohađanje nastave djeci na otocima ukoliko njihovi roditelji za to pokažu interes, naravno, uz ishodovanje potrebnih suglasnosti od Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih u smislu odobravanja početka rada područnog odjela te zadovoljavanja primjerenih prostornih i tehničkih uvjeta“, kazala je Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

Članak 28. Državnog pedagoškog standarda predviđa Škole s otežanim uvjetima rada, među kojima su otoci, brdsko-planinska područja i uopće područja od posebne državne skrbi. Ovakve  su škole od posebnog značaja za društvenu sredinu i ne moraju zadovoljavati propisane standarde koji se odnose na broj učenika ili razrednih odjela.

Potencijalni Područni odjel Kaprije bio bi predviđen u Mreži škola kao upisno područje OŠ Fausta Vrančića, pretpostavljajući da će učenici s tog otoka u višim razredima pohađati svoju najbližu kopnenu matičnu školu.

  Objavljeno: 19.07.2024, 13:09h