Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik dobio 450 tisuća kuna za sanaciju pomorskog dobra

Grad Šibenik dobio 450 tisuća kuna za sanaciju pomorskog dobra

 

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta potpisao je danas sa županom šibensko-kninskim Markom Jelićem Sporazum o zajedničkom financiranju pomorskog dobra za 2022. godinu vrijedan 450.000,00 kuna. Tim novcem sanirat će se oštećena betonska mula na Jadriji, plaža u Zablaću, betonska riva u Žaboriću te šetnice na otocima Zlarinu, Žirju i Kapriju.

Župan je, inače, danas u prostorijama Općine Tisno potpisao sporazume o zajedničkom financiranju s predstavnicima primorskih gradova i općina Šibensko-kninske županije, a sveukupna vrijednost je 3.095.000,00 kuna.

„Radi se o značajnom iznosu kojim će se sanirati obalni putovi, uvale, plaže i šetnice diljem Šibensko-kninske županije. Ulaganjem u sanaciju podižemo razinu sigurnosti ovih mjesta, na korist svih njihovih žitelja i posjetitelja.“, istaknuo je župan Jelić.

Osim Grada Šibenika, Županija će sufinancirati i obnovu u Gradu Vodicama, Gradu Skradinu, te Općinama Bilice, Pirovac, Tisno, Tribunj, Murter-Kornati, Rogoznica i Primošten.

  Objavljeno: 07.04.2022, 15:10h