Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik dobit će na korištenje tvrđavu sv. Ivana

Grad Šibenik dobit će na korištenje tvrđavu sv. Ivana

 

 

Zamjenik ministra kulture Alen Kajmović uručio je jutros  u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika ugovore o financiranju nepokretne kulturne baštine na području Šibenika u iznosu od 1,8 milijuna kuna, te posebno istaknuo da je pripremljena odluka o dodjeli tvrđave sv. Ivana Gradu Šibeniku na korištenje, a čeka se još samo potpis predstojnika DUUDI-ja Mladena Pejnovića.

 

Ministarstvo kulture ove godine dodijeljenim novcem financirat će četiri objekta sakralne baštine u Šibeniku: benediktinski samostan sv.Luce dobit će 300 tisuća kuna, a ugovor je u ime samostana potpisala č.m. Gabrijela Liović, crkva sv. Dominika bit će financirana s 200 tisuća kuna, a ugovor je potpisao generalni vikar don Marinko Mlakić za Biskupiju šibensku, crkva sv. Lovre s franjevačkim samostanom sveukupno će dobiti pola milijuna kuna, a ugovor je potpisao fra Mate Topić u ime Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja Split, dok će katedrala sv. Jakova biti  financirana s najviše novca, a riječ je o 800 tisuća kuna koje je u ime Biskupije šibenske potpisao također don Marinko Mlakić.

 

 

„Šibenik je za nas od posebnog značaja, ne samo zbog UNESCO-om zaštićene katedrale, već i zbog sveukupne kulturne i povijesne baštine čiju obnovu Ministarstvo sustavno prati“, rekao je zamjenik ministra kulture Kajmović, te naglasio kako je od svih pristiglih prijava za ovaj natječaj njih oko 30% dobilo sredstva iz Ministarstva, a od toga Šibenik za čak 4 objekta što podrazumijeva jako dobru sinergiju Ministarstva kulture i Grada Šibenika čije su institucije pokazale koliko je bitno konkretno, stručno i koncizno napisati sam projekt.

 

„U projekte Šibensko-kninske županije Ministarstvo je u 2015.-oj godini uložilo nešto više od 10 milijuna kuna, a u projekte Grada Šibenika uloženo je 3,4 milijuna kuna što je dokaz da se ovdje pripremaju kvalitetni projekti, a mi to znamo prepoznati“- dodao je Kajmović.

 

 

„U Šibeniku se događa nova turistička priča na inovativan način, naša kulturno-povijesna baština je zaista posebna, dobrim dijelom čini ju i neizostavna sakralna baština, a kad sve zbrojimo toliko je bogata da bi Ministarstvo moglo otvoriti jedan odjel samo za Šibenik“, rekao je gradonačelnik, te se zahvalio Ministarstvu na podršci.

  Objavljeno: 22.07.2015, 11:51h