Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik – domaćin 37. FIM Motocampa 2018.

Grad Šibenik – domaćin 37. FIM Motocampa 2018.

 

 

Grad Šibenik domaćin je 37. po redu FIM Motocampa koji se održava od 5. do 9. lipnja i na kojem sudjeluje oko 400 motociklista. 


Prije 37 godina FIM – Svjetska motociklistička federacija,  pokrenula je organizirano okupljanje motociklista zaljubljenika u daleke vožnje, prirodu, ljude, njihove običaje i tradiciju te nam je drago  da ćemo ih sada moći pozdraviti u Šibeniku i okolici.


Organizatori manifestacije su volonteri, članovi  BMW moto kluba Zagreb pod pokroviteljstvom Hrvatskog motociklističkog saveza (HMS) i uz pomoć MK Galebi iz Šibenika. Sudionici su smješteni  u Camping Resortu Solaris. Organizirani su izleti na otoke u neposrednoj blizini Šibenika, u unutrašnjost prema rijeci Krki kao i upoznavanje s kulturnom baštinom i gastronomijom ovog dijela Dalmacije. U petak, 08.lipnja 2018.g.  će se održati  tradicionalna Parada nacija – svi nacionalni timovi, a ima ih 19, prodefilirat će u svojim nacionalnim obilježjima  na motociklima kroz Šibenik.  Prema primljenim prijavama u paradi će sudjelovati 294 motocikla, 15 prikoličara i 5 skutera.


Cijela manifestacija ima i natjecateljski karakter , nagrađuju se najbrojniji nacionalni timovi, timovi koji su doputovali s najudaljenijih destinacija, a dodjeljuju se i druge prigodne nagrade.

 

Organizatori zahvaljuju Gradu Šibeniku, Šibensko-kninskoj županiji, kao i Turističkim zajednicama Grada i Županije na pruženoj potpori i domaćinstvu.

 

  Objavljeno: 24.05.2018, 13:59h