Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik i Hrvatske ceste, uz radove na čvoru Meterize, kreću u realizaciju novih projekata

Grad Šibenik i Hrvatske ceste, uz radove na čvoru Meterize, kreću u realizaciju novih projekata

 

 

Rekonstrukcijom čvora Meterize riješit će se dugogodišnja problematična prometna točka na samom ulazu u Šibenik. Obećali smo građanima kako ćemo modernizirati cestovnu infrastrukturu na glavnim punktovima u gradu, a sada se bližimo realizaciji ovog važnog projekta. Nakon završetka opsežnih radova na Meterizama, Šibenčani  će dobiti suvremene kružne tokove i nadvožnjak, kojima će se pojačati protočnost i sigurnost prometa.“, naglasio je prilikom današnjeg obilaska radova na izgradnji prometnog raskrižja na Meterizama gradonačelnik dr. Željko Burić.

 

Investiciju vrijednu 13,3 milijuna kuna bez PDV-a financiraju Hrvatske ceste,  a radovi će trajati 12 mjeseci. 

 

Radove na rekonstrukciji čvora Meterize, koje izvodi tvrtka Sarađen d.o.o. s gradonačelnikom  Željkom Burićem, obišli su i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić sa suradnicima.

 

Voditelj projekta Nenad Goleš kazao je kako je izgradnja čvora predviđena u dvije glavne faze, a za vrijeme radova promet će se odvijati uz privremenu regulaciju te je apelirao na građane za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

 

Uoči obilaska radova, u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održana je prezentacija Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže državnog značenja na širem području grada Šibenika. Naručitelj prometne studije su Hrvatske ceste, a izradio ju je Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

 

Studija obuhvaća rješenje svih problematičnih prometnih točaka na području grada Šibenika te uključuje trenutne radove na čvoru Meterize, izgradnju čvora Rokići, rješenje zapadnog ulaza u grad, odnosno čvor Njivice, prometno rješenje u ulici Velimira Škorpika, obilaznicu Brodarice i Ražina, odnosno istočnog ulaza u grad, te spoj industrijske zone Podi na autocestu A1.

 

„S predstavnicima Grada Šibenika danas smo imali sastanak vezano za daljnji razvoj cestovne infrastrukture na području Šibenika, a vrlo brzo ćemo krenuti u realizaciju sljedećih projekata koje zajedno odrede Grad Šibenik i Hrvatske ceste.“, istakao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, dodavši kako je prometna studija zapravo podloga za izradu prioriteta koji će biti definirati u dogovoru s Gradom.

 

 Govoreći o prometnoj studiji Hrvatskih cesta, gradonačelnik dr. Željko Burić naglasio je kako Šibenik postaje sve atraktivnija turistička destinacija, samo ovog ljeta u gradu je ostvareno više od 1,4 milijuna noćenja, zbog čega se prometni tokovi moraju pažljivo planirati. 

  Objavljeno: 19.10.2016, 12:22h