Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik i JK Val potpisali povijesni ugovor o gradnji i korištenju novih prostorija

Grad Šibenik i JK Val potpisali povijesni ugovor o gradnji i korištenju novih prostorija

 

 

Gradonačelnik Željko Burić i predsjednik Jedriličarskog kluba Val Marin Paić danas su potpisali ugovor kojim se okreće nova stranica u funkcioniranju jednog od najstarijih sportskih klubova u Šibenika. Naime, legendarna baraka u Docu, koja je 1954. godine bila izgrađena kao "privremeno rješenje", konačno odlazi u povijest i na njenom mjestu izrast će novi, moderan klub.

„ JK Val je jedan od najstarijih sportskih klubova u gradu, osnovan je 1928. godine, i nekako je oduvijek imao probleme sa svojim klupskim prostorijama. Baraka u kojoj sad stojimo izgrađena je 1954., napravili su je članovi kluba misleći da rade privremeno rješenje. Preko šezdeset godina ona je naš dom, nije nam mrska, međutim s njom postoji problem jer je konstrukcijski dotrajala i nestabilna .“, rekao je predsjednik Paić, na današnjoj svečanosti u klupskim prostorijama.

„ Početak razgovora s gradonačelnikom Željkom Burićem bio je prije dvije godine, a do prije nekoliko dana je trajalo dobivanje dokumentacije i ne možemo vam opisati koliko smo sretni što smo se konačno približili početku gradnje novih klupskih prostorija. 'Valovaca' u Šibeniku ima na tisuće, mnogi su uz ovaj klub bili, ili još uvijek jesu, vezani i sad je vrijeme da se svi oni angažiraju i daju svoj obol da se ova baraka obnosi i da našim jedriličarima, prije svega djeci, omogućimo najbolje uvjete za rad.“ kazao je Paić.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, čiji je potpis na današnjem ugovoru između Grada i Vala iščekivan s nestrpljenjem, nije krio svoj optimizam.  "Izuzetno sam sretan što se došlo do početka jedne nove priče u klubu Val. Ovo je nastavak politike Gradske uprave prema sportu i djeci. Nakon adaptacije dvorane Baldekin i Ljubice u Crnici, gradnje igrališta s umjetnom travom na stadionu, radova na dvorani Miminac, došao je na red i Val, klub velike prepoznatljivosti i tradicije. Zadovoljan sam što je novi klupski prostor Vala  inkorporiran oblikom i izgledom u svoj okoliš. Ovo je novi početak koji će dati vjetar u jedra jedriličarskom klubu.". naglasio je gradonačelnik.

Autori idejnog rješenja za nove prostorije kluba su Marko Paić i Ivana Lozić iz arhitektonskog studija 25.4mm. " Ja sam dite Vala i izradu idejnog projekta donirao sam klubu. Riječ je o objektu koji ima ukupno 160 kvadratnih metara površine, imat će malu recepciju, garderobu i sanitarije, mali ured, jednu polivalentnu prostoriju i hangar za spremanje brodova. Nastojali smo da novi klupski prostor ne izgleda kao hangar, već kao moderni javni projekt.", istaknuo je Marko Paić.

Sve je, dakle, spremno za gradnju novih prostorija kluba, koji je u svojoj dugoj povijesti odgojio na tisuće šibenske djece.

  Objavljeno: 03.03.2016, 10:46h