Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik intenzivira suradnju s Hrvatskim šumama

Grad Šibenik intenzivira suradnju s Hrvatskim šumama

 

 

U Uredu gradonačelnika danas je održan sastanak na kojem je sudjelovao  predsjednik uprave Hrvatske šuma Krunoslav Jakupčić u pratnji savjetnika  u Hrvatskim šumama  Nediljka Dujića sa suradnicima.

 Razgovaralo se o   rješavanju imovinsko-pravne  problematike u   nadležnosti Hrvatskih šuma na području Jadrije. Intenzivirat će se aktivnosti ucrtavanja postojećih cesta prema izrađenom elaboratu nerazvrstanih cesta koji ranije nije proveden u Katastru radi prelaska na Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra ( ZIS).

Grad Šibenik i Hrvatske šume surađivat će u postupku utvrđivanja građevnih čestica za legalizirane objekte, s ciljem da se izbjegnu i mogući infrastrukturnih problemi- rečeno je na današnjem sastanku.

 

'U Gradskoj četvrti Jadrija naslijeđeni su brojni problemi, a cilj nam je uhvatiti se u koštac s njima. Upravo su Hrvatske šume dominantan faktor kad su u pitanju imovinsko- pravni odnosi i drago nam je da imamo priliku razgovarati o rješenjima. Grad Šibenik će, uz pisano obrazloženje, Hrvatskim šumama uputiti i zahtjev za sve objekte i zemljišta na Jadriji  za koje smatramo da bi njima trebali upravljati.“, kazao je gradonačelnik Željko  Burić.

 

Razgovaralo se i o problemu igrališta u Lozovcu te će postupak koji se odnosi na status predmetnog zemljišta biti pokrenut  u   Ministarstvu poljoprivrede.

Također, Grad će Hrvatskim šumama uputiti i zahtjev za dodjelu zemljišta na kojem su teniski tereni  na Šubićevcu.

 

 

Sastanku, koji bi trebao ubrzati te iznjedriti rješenja dugogodišnjih  problema,  nazočili su i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te pročelnik UO za gospodarenje imovinom Grada Šibenika Tihomir Paškov.

  Objavljeno: 09.01.2018, 13:58h