Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik ostvario sredstva za uređenje staze na Šubićevcu

 Grad Šibenik ostvario sredstva za uređenje staze na Šubićevcu

 

 

Grad Šibenik je uspješno prošao ocjenjivanje projektnog prijedloga „Uređenje poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo – Kamenar“, te je potpisan ugovor o financiranju.


 Projektom će se urediti postojeća staza dužine oko 630 metara, koja će se nakon postavljanja edukacijskih tabli i multifunkcionalnih klupa za odmor sa edukativnim pločama pretvoriti u poučnu stazu duž koje će građani biti informirani o mediteranskim šumama, kao i o važnosti očuvanja šuma i zaštite okoliša.


 Nakon uređenja staza će biti namijenjena šetačima i trkačima te će se znatno unaprijediti njezina funkcionalnost i osigurati maksimalna sigurnost korištenja.


 Duž staze će se postaviti 4 multifunkcijske klupe za odmor koje će na sebi imati edukativne okretne panele s ilustracijama i tekstom o važnosti očuvanja šuma i zaštite okoliša. Također, postavit će se i 4 drvene edukacijske ploče s informacijama o mediteranskim šumama.


Provedbom ovoga projekta će se unaprijediti jedno od najznačajnijih javnih prostora grada Šibenika i mjesto na kojemu slobodno vrijeme koriste brojni građani, različitih generacija i interesa.


Obzirom na već postojeću infrastrukturu koja se nalazi u okviru značajnog krajobraza Gvozenovo-Kamenar (dječje igralište, park za vježbanje na otvorenom, boćalište, šetnica) ulaganje planirano ovim projektom će dodatno proširiti ponudu sadržaja koju građani mogu svakodnevno  koristiti.


Ukupna vrijednost projekta je 572.840,00 HRK, a u iznosu od 100 % je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u okviru tipa operacije 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ i podmjere 8.5 „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“.

  Objavljeno: 03.12.2019, 12:55h