Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik peti grad u Hrvatskoj po izdvajanju za kulturu

Grad Šibenik peti grad u Hrvatskoj po izdvajanju za kulturu

 

 

Grad Šibenik je na petom mjestu među gradovima u Republici Hrvatskoj koji su najviše proračunskih sredstava izdvajali za kulturu. Prema analizi portala Gradonačelnik.hr, specijaliziranog za jedince lokalne i regionalne samouprave, a na osnovi podataka Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna, Grad Šibenik izdvojio je 15,05 posto proračuna za kulturu u razdoblju od 2013. do 2015. godine.

 

„Kultura i umjetnost imaju važnu ulogu u životu našeg grada, te su se navedena sredstva ulagala prije svega u kulturnu infrastrukturu grada, a potom i u realizaciju osmišljenih kulturnih programa kojima se težilo povezati šibensko tradicionalno kulturno nasljeđe s modernim umjetničkim izričajima.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić dodajući kako su u navedenom periodu kao ključni kulturni projekti revitalizirane tvrđave sv. Mihovil i tvrđava Barone.

 

Ulaganja u kulturnu infrastrukturu prate i ulaganja u rad kulturnih ustanova i udruga, kojih je oko pedesetak, uz čiju pomoć Grad Šibenik podiže svijest o očuvanju i vrednovanju spomeničkog i kulturnog nasljeđa, autohtonih lokacija i tradicije, ali isto tako i pomnim planiranjem, osmišljavanjem te organizacijom brojnih kulturnih i turističkih programa stvara pozitivni potencijal Šibenika i šibenskog područja. 

 

Prema istom istraživanju, Šibenik je u samom vrhu i kada se analizira izdvajanje po stanovniku, za kulturu je godišnje izdvojeno 585 kuna po stanovniku u razdoblju 2013.-2015. godine.

 

 

 

 

  Objavljeno: 17.05.2017, 14:57h