Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik pokazao socijalnu osjetljivost; osiguran besplatan i subvencioniran javni prijevoz

Grad Šibenik pokazao socijalnu osjetljivost; osiguran besplatan i subvencioniran javni prijevoz

 

 

Danas je u Šibeniku održana konferencija, na kojima su predstavljeni kriteriji za ostvarivanje besplatnog i subvencioniranog prijevoza na području Grada Šibenika u tekućoj godini. Besplatan javni prijevoz osiguran je korisnicima koji udovoljavaju određenim socijalnim i prihodovnim kriterijima, čime je Grad još jednom pokazao socijalnu osjetljivost.

Ova odluka ima jaku socijalnu notu, jer rješava besplatan prijevoz umirovljenika i osigurava subvencionirani prijevoz - naravno uz uvažavanje recesijskih uvjeta u kojima živimo. Grad zaista brine o svim kategorijama građana, pa će tako biti subvencioniran i prijevoz socijalno najugroženijih građana., poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Dogradonačelnik Nikica Penđer zahvalio se vijećniku Gašperovu Čači, koji je inicirao da se ovom Odlukom reguliraju uvjeti za besplatan prijevoz umirovljenika. „Prvi put ove godine pravo na besplatan prijevoz imat će korisnici koji pri Centru za socijalnu skrb Šibenik imaju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, kao i 100-postotni invalidi te roditelji, djeca i udovice poginulih branitelja. Također, kategoriji građana koja uključuje osobe bez primanja, osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, umirovljenici stariji od 65 godina s mirovinom manjom od 2.500 kuna i oni mlađi od 65 s mirovinom ispod 1.800 kn – svima njima će biti osiguran besplatan prijevoz“, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Grad Šibenik će za cijeli program izdvojiti dva milijuna kuna, a besplatne i povlaštene voze karte moći će se zatražiti od 15. ožujka ove godine.

„Ovo je vrlo kvalitetna odluka, naravno, u granicama mogućeg. Cilj je bio poštenije raspodijeliti novac poreznih obveznika i za to smo uveli socijalnu kategoriju jer nisu svi umirovljenici, na njihovu sreću, socijalna kategorija – rekao je vijećnik Čače.   

Odlukom koju donosi gradonačelnik utvrđuje se pravo na besplatnu i subvencioniranu godišnju voznu kartu, za javni prijevoz na administrativnom području grada Šibenika, koji obavlja koncesionara „Autotransport d. d. u stečaju“, Šibenik. Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti nadovezala se na gradonačelnika i kazala kako su ovom odlukom proračunski novci pravednije raspodijeljeni, i kako je glavni cilj ispunjen – briga o socijalno ugroženima i umirovljenicima.

  Objavljeno: 19.02.2015, 10:26h