Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik se predstavio na summitu startup stručnjaka u Irskoj

Grad Šibenik se predstavio na summitu startup stručnjaka u Irskoj

 

 

Predstavnici Grada Šibenika, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak i viši savjetnik za razvoj zajednice Antonio Barišić, u irskom gradu Cork sudjelovali su na godišnjem okupljanju stručnjaka iz domene startupa i poduzetništva „Startup nations summit“ koji se održao od 18. do 20. studenog 2016. godine. Na skupu je sudjelovalo oko 150 sudionika iz 70 zemalja.

 

Summit se po prvi put održao u Europi, a Grad Šibenik je, na poziv Ministarstva gospodarstva, dobio priliku predstaviti se kao jedini grad iz Hrvatske.

 

„Na skupu smo, kao jedan od samo dva prisutna grada, predstavili naš dosadašnji rad s mladima na usvajanju novih tehnologija i principa poduzetništva. Također smo prezentirali naše planove za izgradnjom još većeg sustava na lokalnoj razini koji će omogućiti svima, a posebno mladima, da otkriju koje su njihove kvalitete koje će im omogućiti da uspiju u budućoj digitalnoj ekonomiji. Pričali smo o tome kako nudimo mogućnosti u svom gradu svima koji žele otkriti što se u svijetu trenutno radi po pitanju tehnološkog razvoja i pokretanja vlastitog poslovanja kako bi što više ljudi usmjerili ka stvaranju vlastitog radnog mjesta kroz pokretanje vlastitog posla.“, kazao je nakon završetka summita pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak.

 

Sve to, naglasio je pročelnik, Grad Šibenik postiže kroz stvaranje poticajnog okruženja koje uključuje infrastrukturu, odnosno poduzetničke zone, inkubatore i zajedničke radne prostore te cijeli niz edukacija, projekata međunarodne suradnje, motivirajućih radionica i promocija.

 

Glavna tema cijelog skupa u Irskoj bila je gdje gradovi, a posebno vlade, mogu doprinijeti razvoju poduzetništva te se najviše raspravljalo o problemima na koje nailaze poduzetnici diljem svijeta te koje politike, promjene i propise javni sektor treba usvojiti kako bi se poduzetnici lakše nosili s izazovima današnje digitalne ekonomije s konstantnim i brzim promjenama.

 

 

Više o summitu možete pročitati: http://summit.startupnations.co/

 

 

 

  Objavljeno: 24.11.2016, 14:20h