Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik sudionik konferencije na temu financiranja projekata društvenog i gospodarskog razvoja Hrvatske iz fondova Europske unije

Grad Šibenik sudionik konferencije na temu financiranja projekata društvenog i gospodarskog razvoja Hrvatske iz fondova Europske unije

 

 

Financiranje projekata društvenog  i gospodarskog razvoja Hrvatske iz fondova Europske unije naziv je konferencije koja se danas i sutra  održava u Zagrebu.

Konferenciju je svečano otvorio Branko Baričević, voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj uz zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba Sandru Švaljek.

Cjelodnevni program obuhvatio je niz tema: pregled mogućnosti financiranja projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prezentacija projekta razvoja istraživačke infrastrukture instituta Ruđer Bošković, planiranje javnih investicija za financiranje iz EU programa, prezentacija mogućnosti financiranja iz programa ruralni razvoj, jačanje tehnološkog razvoja i inovacija, zaštita okoliša i promicanje ljudskih resursa, socijalno uključivanje i borba protiv siromaštva, turizam i EU fondovi, konkurentnost malih i srednjih poduzeća.

Drugi dio savjetovanja bit će odrađen sutra, a teme su vezane uz ruralni razvoj, promicanje održivog prometa te prilagodba klimatskim promjenama.

Na panelu vezanom uz temu zaštite okoliša i promicanja učinkovitosti resursa, prirodne i kulturne baštine sudjeluje i Matija Bumbak, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Razgovara se o mogućnostima financiranja turističke infrastrukture u području očuvanja kulture i prirodne baštine, dugoročnoj isplativosti  ulaganja u javnu turističku infrastrukturu , itd.

  Objavljeno: 04.02.2015, 14:47h