Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik treću godinu zaredom domaćin Supertoon festivala

Grad Šibenik treću godinu zaredom domaćin Supertoon festivala

 

 

Organizatori 5. međunarodnog festivala animacije Supertoon Slave Lukarov i Petar Trebotić te gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, održali su danas konferenciju za novinare povodom potpisivanja Pisma suradnje između Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i Supertoona. Osim što je predstavljena vizija ovogodišnjeg festivala koji se već 3. godinu zaredom održava u Šibeniku, službeno je raspisan međunarodni natječaj za natjecateljske kategorije.

„Supertoon nije samo festival animacije, već je postao festival promotor grada Šibenika. Još prije tri godine rekli smo kako će ovo biti jedan od festivala s kojima će se Šibenik identificirati i po kojem će biti prepoznatljiv – u tome smo uspjeli. Supertoon ima našu punu podršku, kako do sada tako i ubuduće“, poručio je gradonačelnik Željko Burić.

„Supertoon je postao šibenski festival, tu namjeravamo ostati“, poručio je Slave Lukarov, te na konferenciji otvorio i međunarodni natječaj za prijavu filmova u ukupno pet službenih svjetskih kategorija: kratki animirani film, kratki animirani film za djecu, animirani muzički video, animirani reklamni film i animirana uvodna špica za film. „Ovim putem pozivamo sve autore, kako iz Šibenika i županije tako naravno i iz cijelog svijeta, da prijave svoje filmove na festival. Sudeći po prijašnjim godinama, očekujemo veliki odaziv“, zaključio je Lukarov.

Petar Trebotić podsjetio je na prošlogodišnje izdanje Supertoona, kada je posjećenost bila izvrsna i kada se tražio smještaj više. Poručio je kako aktivnosti nakon festivala nisu stale, već je organiziran program „Supertoon u gostima, tj. niz posjeta Šibensko-kninskoj županija prilikom kojih je predstavljen sam festival, s ciljem popularizacije animacije kao medija izražavanja.

Ovogodišnje izdanje Supertoona održat će se od nedjelje 26. srpnja do petka 31. srpnja 2015. na čak šest šibenskih lokacija u samom centru grada. Popratni program uključivat će prezentaciju studentskih filmova koji su nastali kao diplomski radovi, što predstavlja izvrstan način da se mladi ljudi predstave ciljanoj publici i da budu zapaženi po svojem radu.

  Objavljeno: 19.01.2015, 13:42h