Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik u sklopu projekta SITE rješava kritične točke unutar stare gradske jezgre

Grad Šibenik u sklopu projekta SITE rješava kritične točke unutar stare gradske jezgre

 

 

Grad Šibenik provodi projekt „SITE - Shaping Inclusive Tourist Experiences“ (Interreg Italija – Hrvatska) u okviru kojeg se održava dvodnevna radionica čiji cilj je detektirati kritične ograničavajuće točke unutar stare gradske jezgre grada Šibenika te dati preporuke za njihovo rješavanje.

Uvodnu riječ održao je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta koji je pozdravio sve sudionike radionice.

„Dobrodošli u Šibenik, najstariji izvorno hrvatski grad na Jadranu, grad s dva nacionalna parka, četiri tvrđave te dva UNESCO-va spomenika. Radi se o gradu u kojem imate štošta za vidjeti, a iako ste tu samo dva dana, vjerujem da ćete se upoznati s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom Šibenika. Naš Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj uspješno provodi brojne projekte s partnerima te ne sumnjam da će i ovaj projekt imati izvrsne rezultate“, kazao je zamjenik gradonačelnika Mileta.

Pročelnik Upravnog odjela Petar Mišura dodao je kako je cilj projekta povećati atraktivnost turističkih destinacija i poticati razvoj turizma tijekom cijele godine kroz princip univerzalnog dizajna.

Takav dizajn daje prednost nediskriminirajućim rješenjima promicanjem društvene uključenosti te korištenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija za smanjenje arhitektonskih, osjetilnih i komunikacijskih prepreka koje ograničavaju pristup osobama s invaliditetom, obiteljima s djecom i starijim osobama.

Na radionici uz predstavnike Grada Šibenika, sudjeluju i predstavnici projektnih partnera UNITS – Sveučilišta u Trstu (Italija), Dubrovačke razvojne agencija DURA, Zračne luke Dubrovnik, CMI – Central Marketing Intelligence (Italija), VEASYT srl (Italija), Općine Fano (Italija) te Fakulteta za turizam i ugostiteljski menadžment Sveučilišta u Rijeci.

 

  Objavljeno: 17.10.2024, 12:25h