Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik uspješno proveo četverogodišnji projekt „Pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju 2“

Grad Šibenik uspješno proveo četverogodišnji projekt „Pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju 2“

 

 

Grad Šibenik kao korisnik, zajedno sa sedam osnovnih škola partnera,  uspješno je proveo četverogodišnji projekt „Pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju 2“ ukupne vrijednosti 5.073.801,60 kuna sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 4.312.731,36 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je preostali dio sa 456.642,14 kuna.

Kroz provedbu navedenog projekta za pedeset i dva učenika s teškoćama u razvoju je osigurana podrška pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika za kvalitetno uključivanje u redovni odgojno – obrazovni sustav što znači da je ostvaren specifičan cilj projekta.

 Inače, Grad Šibenik je 9. srpnja 2021. godine započeo provedbu jednogodišnjeg projekta „Pomoćnici u nastavi 3“ vrijednosti 1.902.675,60 kuna, a projekt je također sufinanciran europskim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Cilj ovog projekta je osigurati podršku pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika za kvalitetno uključivanje u redovni odgojno – obrazovni sustav.

Partneri na projektu su: OŠ Brodarica, OŠ Fausta Vrančića, OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Meterize, OŠ Petra Krešimira IV., OŠ Tina Ujevića i OŠ Vidici.

 

  Objavljeno: 19.10.2021, 12:50h