Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik zapošljava 27 osoba posredstvom Programa javnih radova

Grad Šibenik zapošljava 27 osoba posredstvom Programa javnih radova

 

 

Posredstvom Programa javnih radova, a temeljem aktivne politike zapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, danas su u Gradskoj vijećnici potpisani ugovori sa 27 osoba koje Grad Šibenik zapošljava na određeno vrijeme.

 

„Grad Šibenik nastavlja, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, s provođenjem programa javnih radova. Ovaj projekt višestruko je koristan jer nezaposlenim osobama pruža priliku za zaposlenjem, makar i privremenim, a istodobno pridonosi boljoj komunalnoj uređenosti na cijelom području grada.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

U sklopu Programa javnih radova, 27 zaposlenika radit će tijekom četiri mjeseca na poslovima komunalnog uređenja 18 gradskih četvrti i mjesnih odbora, a prema planu koji je Grad Šibenik sastavio u dogovoru s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora.

 

Planirane aktivnosti uključuju održavanje javnih površina, čišćenje i uređenje javnih puteva, pješačkih i biciklističkih staza, prilaznih cesta, košenje trave uz prometnice te održavanje mjesnih groblja. Grad Šibenik korisnicima ove mjere osigurat će  osposobljavanje za upravljanje motornim strojevima, pilama, kosilicama i slično te adekvatnu radnu odjeću i obuću.

 

Ukupna vrijednost projekta je 674,000.00 kn. Sredstva za financiranje osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 

 

  Objavljeno: 09.06.2017, 12:56h