Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradi se novi vrtić Žižula na Meterizama

Gradi se novi vrtić Žižula na Meterizama

 

 

Gradilište novog vrtića kreativnog razvoja djece rane i predškolske dobi „Žižula“ na Meterizama obišao je danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima. „Nakon pripreme gradilišta na redu su radovi na podizanju samog objekta do stavljanja pod krov, a vrtić bi trebao biti otvoren 2017.g .“, kazala je tijekom obilaska direktorica DV Žižula Zorana Ivić.

Dječji vrtić kreativnog razvoja djece rane i predškolske dobi Žižula bit će izgrađen na parceli od 2000 m2, a ukupna investicija „teži“ cca 8 milijuna kuna. „Prošle godine u 12 mjesecu smo kupili ovu česticu, a danas već možemo govoriti o realizaciji projekta, odnosno o gradnji vrtića koji bi prve mališane trebao primiti u 2017.g.“, kazala je direktorica vrtića Žižula Zorana Ivić.

Vrtić, u kojem će se provoditi dramski, scenski, likovni, glazbeni i sl. programi, u prizemlju će se protezati na 500m2, uz dodatnih 500m2 na katu, 250 m2 u galeriji i 250 m2 podrumskog prostora.

„Nakon vrtića Smilje na Jamnjaku, drago mi je da će i Meterize dobiti jedan novi, namjenski građen, objekt za naše najmlađe sugrađane. Meterize su naselje u kojem žive brojne mlade obitelji i ovaj vrtić će podići razinu kvalitete života u ovoj gradskoj četvrti.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Predsjednik Gradske četvrti Meterize Novica Ljubičić, koji je danas s gradonačelnikom obišao gradilište, čestitao je i zahvalio obitelji Ivić, prije svega direktorici Zorani Ivić, na investiranju u predškolski objekt na Meterizama.

Vrtić će imati sportsku dvoranu 19x11m, zatim art studio, tu će se smjestiti i Uprava vrtića, kao i centralna kuhinja. Vrtić će otvoriti i novih 15 radnih mjesta.

  Objavljeno: 16.11.2015, 19:26h