Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradnju ljevaonice Impol TLM-a Vlada proglasila strateškim investicijskim projektom RH

Gradnju ljevaonice  Impol TLM-a Vlada proglasila strateškim investicijskim projektom RH

 

 

Na današnjoj sjednica Vlade Republike Hrvatske prihvaćen je Prijedlog Odluke o proglašenju projekta „Rekonstrukcija postrojenja Impol-TLM d.o.o. povećanjem kapaciteta proizvodnje aluminijskih proizvoda izgradnjom nove ljevaonice aluminijskih blokova“ strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

U obrazloženju spomenutog Prijedloga, Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja naglasio je na sjednici  kako je predmet projekta izgradnja nove ljevaonice u Impolu-TLM u svrhu lijevanja aluminijskih blokova koji će biti namijenjeni vlastitim potrebama tople valjaonice.

„Očekivane koristi od ulaganja su, između ostalog, smanjenje ovisnosti o vanjskim izvorima nabave blokova koji se trenutno kupuju na tržištu, povećana dodana vrijednost, povećanje kvalitete proizvoda, smanjenje potrošnje vode te dodatno zapošljavanje, odnosno otvaranje novih radnih mjesta. Planirano ulaganje u prvoj fazi, od predviđene četiri, je 182.869.955,00 kuna“ – kazao je ministar te dodao kako je Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata na   sjednici održanoj 5. srpnja 2021. godine prihvatilo Prijedlog za pokretanje postupka donošenja Odluke Vlade RH o proglašenju projekta strateškim investicijskim projektom RH.

U radu sjednice Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata, podsjetimo, sudjelovali su putem video veze i Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika i Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije. Tom prilikom istaknuli su zajedničku podršku strateškom projektu čija ukupna vrijednost iznosi više od 600 milijuna kuna. Najavili su konstruktivnost i suradnju u svim daljnjim koracima, odnosno provođenju upravnih i drugih postupaka te radnji potrebnih za njegovu realizaciju.

„Riječ je o projektu od iznimne važnosti za Grad Šibenik i Šibensko-kninsku županiju u mnogim segmentima, od povećanja proizvodnje i poboljšanja gospodarske situacije do otvaranja novih radnih mjesta.  Zahvalan sam članovima Povjerenstva, resornom ministarstvu i Vladi Republike Hrvatske na prepoznavanju nacionalnog značaja u proširenju proizvodnih kapaciteta Impol-TLM-a“ – naglasio je gradonačelnik Burić.

 

  Objavljeno: 05.01.2022, 13:48h