Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić čestitao nagrađenim vatrogascima

Gradonačelnik Burić čestitao  nagrađenim vatrogascima

 

 

Gradonačelnik Željko Burić  primio je danas  nagrađene vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Ivana Cvitana i Slavena Kumeru, zajedno sa zapovjednikom JVP-a Volimirom Miloševićem i njegovim zamjenikom Miroslavom Bilušićem.

 

Gradonačelnik je  čestitao vatrogascima na osvojenom priznanju te im uputio zahvalu na trajnoj zaštiti sigurnosti života naših sugrađana.

 

„Vaš poziv je zahtjevan, human i izuzetno odgovoran. Tragični događaj na Kornatima kada su izgubljeni životi vaših kolega dodatno je osvijestio trajnu opasnost kojima se izlažu vatrogasci da bi časno obavljali svoj posao. Hvala na nesebičnosti i hrabrosti koju svakodnevno pokazujete“, rekao je gradonačelnik Burić.

 

Ivan Cvitan i Slaven Kumer su 23.prosinca 2016. spasili trudnicu  iz objekta zahvaćenog požarom te su ovim hrabrim činom spasili ljudski život.

 

 Za taj hrabri čin na nedavno održanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice dobili su ovogodišnju zlatnu povelju i plaketu za Najpothvat u vatrogastvu 2016. godine, koju dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

 

Zapovjednik  Javne  postrojbe Šibenik Volimir Milošević zahvalio je gradonačelniku na primanju te ukazao kako vatrogasci ozbiljno i odgovorno pristupaju svom poslu, štiteći druge osobe, ali  i vlastiti život te se kontinuirano educiraju i uvježbavaju da bi polučili kvalitetniji rezultat na terenu.

 

 

  Objavljeno: 09.05.2017, 11:33h