Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić: Danilsko nalazište mora biti dio organizirane šibenske turističke ponude

Gradonačelnik Burić: Danilsko nalazište mora biti dio organizirane šibenske turističke ponude

 

 

U sklopu današnjeg hodajućeg kolegija, gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić i zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta sa suradnicima, a u pratnji predstavnika tvrtke Vodovod i odvodnja d.o.o., Turističke zajednice grada Šibenika te Muzeja grada Šibenika, posjetio je arheološko nalazište Danilo te održao sastanak o valorizaciji njegovih turističkih potencijala.

Kustos Muzeja Toni Brajković upoznao je gradonačelnika sa samim lokalitetom i njegovim značajkama te prethodnim istraživanjima, a gradonačelnik je napomenuo kako vrijedno povijesno nalazište treba što prije podići na višu razinu turističke promidžbe. Istaknuo je kako lokalitet treba približi turistima kroz jedinstvenu turističku ponudu koja bi jednom ulaznicom uključivala posjet tvrđavama, gradskom Muzeju, posjetu Galeriji Krševan i slično.

„Vjerujem kako će u predsezoni i posezoni biti mnogo zainteresiranih, a prihode ćemo uložiti u revitalizaciju i daljnje osuvremenjivanje tih područja. U planu je da se umjesto barake ovdje napravi izložbeni prostor sa suvenirnicom, a što se može rasporediti u nekoliko faza, kroz tri do četiri godine kada sve može biti u funkciji“, istaknuo je gradonačelnik Burić.

Kako bi se krenulo s realizacijom dogovoren je sastanak Turističke zajednice grada Šibenika, Muzeja grada Šibenika i Grada Šibenika kako bi se dogovorilo iskorištavanje svih potencijala vrijednog povijesnog nalazišta te njegovo približavanje široj javnosti, te naposljetku i osiguralo prihode potrebne za osnivanje muzejske zbirke i izložbenog prostora danilske kulture.

Nakon obilaska arheološkog lokaliteta, s predstavnicima Mjesnog odbora, gradonačelnik Burić obišao je i mjesto gdje je upoznat s komunalnom problematikom.

Obilaskom je utvrđeno kako je Danilu potrebna sanacija stare vodovodne mreže, kao i nastavak započetog novog voda (u zoni Katun). Riječ je o izgradnji vodovodne mreže u dužini od 800 metara za koju su cijevi već osigurane te predstoji financiranje iskopa. Predstavnici Mjesnog odbora gradonačelnika su upoznali kako je Danilu hitno potreban dovršetak dotrajale stare elektromreže (u zoni Greda), te će Grad kontaktirati Elektru Šibenik kako bi se iznašlo rješenje.

Budući da je utvrđeno da je Danilu potrebno i postavljanje 15 rasvjetnih stupova, kao i sanacija lokalnog puta i puta zaseoka Greda, dogovoreno je da na teren izađu inženjeri građevinarstva Grada Šibenika koji će napraviti točnu procjenu i troškovnik projekata.

Raspravljalo se i o potrebi za manjim zahvatima, pa je tako ustanovljeno kako je potrebno dovesti u prvobitno stanje prilaz Grubišići, sanirati udubine na glavnoj cesti, ukloniti grane suhog čempresa iz groblja sv. Danijela, postaviti srušeno znakovlja pred crkvom, riješiti prijevoz đaka u Osnovnu školu  Vrpolje , napraviti ugibalište na autobusnoj stanici gdje se ukrcavaju djeca u Vrljačevoj Dragi te obnoviti postojeće autobusne čekaonice. Sa svim navedenim problemima i potrebama prethodno je upoznat komunalni pročelnik Miro Lucić, koji je već izdao naloge unutar Komunalnog odjela kako bi se većina njih i riješila.

  Objavljeno: 21.01.2014, 17:08h