Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić izložbom projekata predstavio tri godine mandata

 Gradonačelnik Burić izložbom projekata predstavio tri godine mandata

 

 

 

Najznačajnije projekte aktualne Gradske vlasti u protekle tri godine mandata predstavio je danas, zajedno sa svojim zamjenicima mr.sc. Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom,  gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić. „Iza nas su uspješne tri godine s nizom projekata u svim sferama o kojima Grad mora skrbiti. Nastavili smo zatečene projekte, neke doslovno „izvukli iz ladice“, pripremali nove, od kojih smo neke već i realizirali, a pred nama je završna godina u kojoj ćemo nizom novih projekata dovršiti 1. poluvrijeme jedne uspješne gradske administracije“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.


Na Trgu palih branitelja Domovinskog rata, ispred zgrade Gradske uprave, javnosti je predstavljena izložba 11 „velikih projekata“ koji su realizirani u protekle tri godine; Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, tvrđava sv. Mihovil, tvrđava Barone, Gradska plaža Banj, križanje Bosanska/S. Radića, obnova dvorane Baldekin, uređenje Trga Dražena Petrovića, Urbani inkubator, Dječji vrtić Smilje, Pomoćni stadion na Šubićevcu, rotor u Zatonu.


„Na plakatima smo izložili samo financijski „teže“ projekte Grada Šibenika. Naravno da posebno treba spomenuti investiciju od 11 milijuna eura koji su uloženi u izgradnju kolektora za istočni dio grada, zatim gradnju proizvodnih pogona na Gospodarskoj zoni Podi gdje su u ove tri godine otvorena nova četiri pogona, dok ih je pet u gradnji Tu je i centar za gospodarenje otpadom Bikarac, ali i niz komunalnih zahvata na cijelom području Grada Šibenika. Nema gradske četvrti niti mjesnog odbora u koji nismo „ušli“, o čemu javnost redovito izvještavamo“, istaknuo je gradonačelnik Burić.


Gradonačelnik je kazao kako se, kao što je i obećano, jedan po jedan projekt uspješno realizira. „U tijeku su radovi na uređenju Vrnaže, najesen kreće izgradnja čvora Meterize, kao i Gradske plaže u Brodarici, intenzivno radimo na pripremi dokumentacije za uređenje Poljane i niz drugih projekata“, naglasio je gradonačelnik.

 

  Objavljeno: 13.06.2016, 11:00h