Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić najavio razvijanje projekta drugog i trećeg tehničkog studija

Gradonačelnik Burić najavio razvijanje projekta drugog i trećeg tehničkog studija

 

 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar boravio je danas u radnom posjetu Gradu Šibeniku u sklopu kojega je obišao šibenske visokoškolske ustanove - sveučilišni Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te Veleučilište u Šibeniku. „Iznimno mi je drago što smo imali priliku ministra upoznati s radom prvog sveučilišnog studija u Šibeniku, koji je sastavnica Fakulteta elektronike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, a za čije pokretanje je Grad Šibenik u Proračunu izdvojio 10 milijuna kuna“, kazao je tijekom obilaska gradonačelnik Željko Burić.

 

„Priča o razvoju tehničkih nauka u Šibeniku će se nastaviti. Grad Šibenik, u suradnji s norveškom Vladom i, naravno, našim Ministarstvom znanosti i obrazovanja razvija projekt drugog i trećeg tehničkog studija koji će, nadam se, biti jednako uspješan“, dodao je gradonačelnik i čestitao studentima na uspjehu prilikom završetka prvog semestra, naglasivši kako su upravo studenti sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora oni koji bi trebali osigurati budućnost u Hrvatskoj, ali i budućnost u gradu Šibeniku.

 

Ministar Šustar obišao je novouređene prostore Studija, predavaonice i laboratorije u pratnji župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, dekana FER-a prof.dr.sc. Mislava Grgića i voditelja Studija prof.dr.sc. Marka Delimara te se obratio studentima 1. godine. „Ministarstvo mora učiniti više kako bi pronijelo glas o kvalitetama i mogućnostima koje se pružaju u Šibeniku. Izvrsno je da imate ovako uglednu matičnu instituciju kao što su Fakultet elektronike i računarstva te Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, imate izvrsne uvjete i imate moju podršku u daljnejm razvoju ove pozitivne priče“, naglasio je ministar Šustar.

„Riječ je o prvoj generaciji studenata jednog od najmodernijih studija u Europi. Radi se o dislociranom studiju, izvode ga dva fakulteta i uistinu se ovdje događa lijepa suradnja koja je prije nekoliko godina započela između Grada Šibenika, Županije i Sveučilišta u Zagrebu“, kazao je prof.dr.sc. Delimar.

 

U pratnji gradonačelnika, ministar je posjetio i Veleučilište u Šibeniku gdje ga je s radom te visokoškolske ustanove, koju na tri preddiplomska i jednom specijalističkom diplomskom studiju pohađa 1100 studenata, upoznala dekanica mr.sc. Anita Grubišić. Nakon obilaska prostorija Veleučilišta, ministar se prigodno obratio studentima.

  Objavljeno: 31.03.2016, 13:32h