Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić obišao radove na tvrđavi sv. Mihovila

Gradonačelnik Burić obišao radove na tvrđavi sv. Mihovila

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i župan šibensko-kninski Goran Pauk, sa suradnicima obišli su jutros, 23. rujna, gradilište na tvrđavi sv. Mihovila.

Tom prigodom gradonačelnik Burić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova, koji su ponovno u punom jeku nakon osam mjeseci zastoja.

Nadležni konzervator Miroslav Škugor izvijestio je  kako je projekt statike cisterni verificiran od strane Konzervatorskog odjelu u Šibeniku, tako da su nastavljeni radovi i u spornom dijelu, što je ključni preduvjet za radove na armirano-betonskim stupovima čelične konstrukcije tribina.

Također su izvedeni radovi na sanaciji zapadnog bedema, napravljeno je cca 80% ukupne količine radova, te se  izvode i radovi na pristupu tvrđavi.

Jutros je i službeno imenovan novi projektant Izmjena i dopuna glavnog projekta, arhitekt Zoran Popović.


Gradonačelnik Burić izvijestio je kako zbog preprojektiranja došlo do dodatnih 900 000,00 kuna troškova, za čije je podmirenje Grad zatražio sredstva od Ministarstva kulture. 

Projekt izgradnje ljetne pozornice na tvrđavi svetog Mihovila, ukupne vrijednosti 1.666388,90 Eur, sufinanciran je od strane Europske unije, IPA IIIC-BRI u iznosu od 60,01% navedenog iznosa.

  Objavljeno: 23.09.2013, 11:54h