Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić posjetio izložbu dječjih radova na tvrđavi svetog Mihovila

Gradonačelnik Burić posjetio izložbu dječjih radova na tvrđavi svetog Mihovila

 

 

Osamdesetak djevojčica i dječaka iz četiri šibenska dječja vrtića: Ljubice, Varoša, Građe i Šibenskih tića, posjetilo je danas tvrđavu svetog Mihovila, gdje je u tijeku izložba njihovih radova.

Djecu, njihove roditelje, odgojiteljice i članove stručno-razvojne službe  ugostila je voditeljica Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava Gorana Barišić Bačelić zajedno s  voditeljicom Centra za vizualnu kulturu djece i mladih, Zdenkom Bilušić, koja je postavila izložbu.

Izložbu šibenskih predškolaca došao je pogledati i gradonačelnik Željko Burić s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić.

„Ponosan sam što naša djeca u najranijoj dobi upoznaju svoj grad i uče ga voljeti . Moram čestitati svim malim umjetnicima čiji su radovi izloženi ovdje na tvrđavi svetog Mihovila. Na vama, djeco,  ostaje svijet i ovaj grad za koji imamo velike planove. Mnoge projekte koje mi započnemo vi ćete završiti, a do tada uživajte u djetinjstvu i u našoj prekrasnoj tvrđavi“, kazao je gradonačelnik djeci koja su ga nagradila pljeskom.

54 izložena uratka nastala su na likovnoj radionici Život na tvrđavi u prošlosti, u sklopu obilaska tvrđave svetog Mihovila. Djeca su crtala olovkama, a svoje su radove u vrtićima dovršavala flomasterima, kako bi ih pripremila za javnu izložbu u podzemnim prostorijama tvrđave.

 

 

 

  Objavljeno: 30.09.2014, 11:23h