Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić primio američku veleposlanicu, NJ.E. Nathalie Rayes

Gradonačelnik Burić primio američku veleposlanicu,  NJ.E. Nathalie Rayes

 

 

U sklopu posjete gradu Šibeniku, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Njezina Ekscelencija Nathalie Rayes sastala se danas sa šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem.

Gradonačelnik je gošću upoznao s razvojnim potencijalima grada, kao i recentnim gospodarskim rezultatima Šibenika te joj je ukratko predstavio realizirane i buduće gradske projekte na području  zaštite kulturne i povijesne baštine,  javne infrastrukture i visokog školstva. Razgovaralo se i o mogućnostima konkretnih ulaganja potencijalnih investitora. Pri tome je istaknuta ambicija razvoja Šibenika kao suvremenog grada malog i srednjeg poduzetništva, visokog školstva, turizma i zelenih tehnologija.

Veleposlanica Rayes je nakon susreta obišla kontrolni prostor sustava video nadzora prometnih površina,  zahvalila se na prijemu iskazavši oduševljenje vizijom razvoja Šibenika te želju da neke od realiziranih projekata i obiđe prilikom naredne posjete gradu.

Dodala je, također, kako je veseli što će prisustvovati večerašnjoj svečanosti otvorenja 1. Croatian International Film Festivala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

  Objavljeno: 08.08.2024, 12:37h