Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić primio Charlotte van Baak, veleposlanicu Kraljevine Nizozemske

Gradonačelnik Burić primio Charlotte van Baak, veleposlanicu Kraljevine Nizozemske

 

 

Šibenski gradonačelnik Željko Burić primio je danas veleposlanicu Kraljevine Nizozemske, njenu ekselenciju Charlotte van Baak, koja je u radnom posjetu Šibeniku. Prilikom susreta razgovarali su o dosadašnjim projektima, razvojnim mogućnostima i potencijalima grada te mogućnostima uspostave novih kontakata i vidova suradnje s prijateljskom Kraljevinom Nizozemskom.

Nakon kratkog predstavljanja velike povijesne važnosti grada Šibenika, gradonačelnik je dodao i kako je Grad obnovom jedinstvenog fortifikacijskog sustava, ne samo popularizirao tvrđave, već uspostavio Javnu ustanovu Tvrđava kulture. Osim gospodarskog, turističkog i kulturnog napretka grada, posebna se pažnja predaje i studentima i visokom obrazovanju.

- Veleučilište u Šibeniku ove godine se nalazi među četiri najatraktivnija za studiranje te bilježi porast broja upisanih stranih studenata. U zadnjih deset godina uložili smo preko 15 milijuna eura u visoko obrazovanje. Imamo nove predavaonice, nove studijske programe, učionice te jedini imamo dislocirani sveučilišni studij Sveučilišta u Zagrebu. Osnivači su mu Fakultet strojarstva i brodogradnje te Fakultet elektronike i računarstva, a radi se o Studiju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. On djeluje već osmu godinu – napominje gradonačelnik.

Nedavno je izrađen i stavljen u funkciju Studentski dom Palacin, koji raspolaže s ukupno 174 sobe.

- Vrlo sam impresionirana poviješću vašeg grada te ogromnim napretkom kroz godine. Zainteresirani smo za suradnju i ulaganje, svjesni smo da nismo veliki, ali imamo male i inovativne tvrtke koje spremno čekaju svoju priliku na tržištu. Spremni smo ući na hrvatsko tržište što se tiče gospodarstva i tehnologije, ali vidimo i da dosta ulažete u obrazovanje mladog kadra. Što nam je posebno interesantno za razmjenu studenata. Naši studenti vole stjecati svoje znanje u inozemstvu te bi bili vrlo sretni ovdje u vašem gradu – zaključila je veleposlanica Charlotte van Baak.

  Objavljeno: 19.07.2024, 12:49h