Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić primio ministricu poljoprivrede

Gradonačelnik Burić primio ministricu poljoprivrede

 

 

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas u Uredu gradonačelnika ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, koja sudjeluje na Europskom poljoprivrednom kongresu u Amadria Parku.

Tema razgovora, na kojem je bio i zamjenik gradonačenika Danijel Mileta, bili su izazovi i mogućnosti za poljoprivredu Republike Hrvatske, ravnoteža između sigurnosti i održivosti hrane te tranziciji prema dugoročnoj održivosti poljoprivredno-prehrambenog lanca u Hrvatskoj, a posebice u Dalmaciji.

Razgovaralo se o novim natječajima Ministarstva poljoprivrede, od kojih će neki biti usmjereni na obradive površine u Dalmaciji, odnosno u dalmatinskom zaleđu. Također, bilo je riječi i o komasaciji, to jest okrupnjivanju obradivih površina na čemu radi Ministarstvo poljoprivrede.  

Tema sastanka bio je i razvoj poljoprivrede u Gradu Šibeniku kao turističkom središtu. Ministrica i gradonačelnik složili su se kako je potrebno jačanje uzgoja mediteranskih kultura koje bi se bile dostatne za prehranjivanje domaćeg stanovništva, ali i koje bi se mogle nuditi turistima kojih je svake godine sve više u Šibeniku.

  Objavljeno: 13.10.2022, 14:34h