Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić primio Nazifa Djaferija

Gradonačelnik Burić primio Nazifa Djaferija

 

 

 

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas Nazifa Djaferija, otpravnika poslova u Veleposlanstvu Republike Sjeverne Makedonije u Hrvatskoj.


Sastanak je upriličen u Gradskoj upravi, a nazočili su i predstavnici udruge Hrvatsko-makedonska tangenta.


„ Nedavno sam posjetio glavni grad Republike Sjeverne Makedonije i zaista me impresionirao. Tom prigodom su i Šibenčani nastupili u Skopju u povodu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Drago mi je da u kontinuitetu njegujemo suradnju naših zemalja, a u tom poslu intenzivan trud ulaže udruga Hrvatsko-makedonska tangenta.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.


Uspostavljena je suradanja u domeni umjetnosti, kulture i medija; književni susreti makedonskih i šibenskih pisaca na otoku Zlarinu već su postali tradicija, u Šibeniku je ranije organiziran i nastup folklornog ansambla iz Velesa uz autohtonu gastro ponudu, a upriličena je i razmjena predstavnika medijskih kuća ovih dviju država.


Nazif Djaferi zahvalio se na gostoprimstvu te iskazao zadovoljstvo  suradnjom koja je ostvarena i  na nacionalnoj razini.


„ Hrvatska nam je iskreni prijatelj, država koja nas podržava i pomaže nam u našim procesima. Konkretno u Šibeniku vidim mogućnosti gospodarskog razvoja te suradnje na polju obrazovanja.“, kazao je Djaferi.


Po završetku sastanka u Uredu gradonačelnika, Nazif Djaferi, zajedno s predstavnicima Hrvatsko-makedonske tangente uputio se u Gradsku knjižnicu Juraj Šižgorić kako bi  upoznao vrijedne sadržaje naše kulturne ustanove, a predviđen je i obilazak povijesne jezgre grada Šibenika, te posjet tvrđavi Barone.

 

 

 

  Objavljeno: 29.11.2019, 13:04h