Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić sa sudionicima Erasmus + projekta "Our life in our hands“

Gradonačelnik Burić sa sudionicima Erasmus + projekta  "Our life in our hands“

 

 

Osnovna škola Vrpolje  sa osnovnoškolskim ustanovama iz  Poljske, Turske, Litve, Španjolske i Portugala sudionica je Erasmus + projekta pod nazivom "Our life in our hands“ koji, uz financijsku potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU),   uključuje mobilnost učenika i učitelja.  Tako su vrpoljački osnovci sa svojim učiteljima već posjetili  vršnjake u partnerskim školama u Poljskoj, Španjolskoj, Portugalu i Turskoj, a oni su ih upoznali sa svojom sredinom, predstavili gradske znamenitosti, kulturu i običaje te im priredili tematske radionice u skladu s ciljevima projekta. Ovih dana su i sami preuzeli domaćinsku ulogu Erasmus + projekta, pa je to bio povod susreta sa Željkom Burićem, gradonačelnikom Šibenika, a događaju u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Juraj Šižgorić prisustvovala je i Mirjana Žurić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti te Stipe Komadina, ravnatelj OŠ Vrpolje.

„Sve što o zaštiti okoliša i ekologiji općenito učite u svojoj školi i u sklopu ovakvih hvalevrijednih projekata važno je jer se stječu dobre navike za cijeli život, uči se kako razmišljati i aktivirati se u svojoj sredini te učinkovito brinuti o prirodnim bogatstvima koja predstavljaju nasljeđe budućih generacija “- poručio je, uz ostalo, gradonačelnik poželjevši sudionicima projekta srdačnu dobrodošlicu, koristan i kreativan rad te  ugodan boravak u Šibeniku.

Tom prilikom je kazano kako projekt  "Our life in our hands“ traje od listopada 2020. do rujna 2023. godine te u njemu kroz različite ekološke radionice i aktivnosti  sudjeluju učitelji i učenici iz Poljske (glavni koordinator projekta), Turske, Litve, Španjolske, Portugala i Hrvatske. Glavni cilj  je, istaknuto je,  poticati svijest o klimatskih promjenama i utjecaju klime na okoliš, usvajanje pozitivnih ekoloških navika, komunikacija na stranom jeziku, povećanje razine digitalne kompetencije kod učitelja i učenika te usvajanje inovativnih metoda u nastavnom procesu. Učenicima se, uz to, omogućuje upoznavanje s vršnjacima, upoznavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti te različitih običaja zemlje partnera. Tako učenici jačaju samopouzdanje, razbijaju predrasude i postaju europski građani.

  Objavljeno: 24.04.2023, 13:11h