Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić sa suradnicima obišao Caritasovo Prihvatilište za beskućnike

Gradonačelnik Burić sa suradnicima obišao Caritasovo Prihvatilište za beskućnike

 

 

U povodu predstojećih blagdana, gradonačelnik Željko Burić sa svojim je zamjenikom Danijelom Miletom i  suradnicima danas posjetio  Prihvatilište za beskućnike Biskupijskog Caritasa Šibenik u Ulici braće Polić  te je korisnicima donirao namirnice i ostale potrepštine.

„Želja mi je da  uvijek, a ne samo u blagdansko vrijeme, osjećate pripadnost našoj sredini, našem gradu i da znate kako nema životnih nedaća koje se ljudskom solidarnošću, razumijevanjem i humanošću ne mogu ublažiti“ - poručio je gradonačelnik korisnicima humanitarne ustanove.

U Prihvatilištu je, prema riječima Miljenka Jukića, zamjenika ravnatelja Biskupijskog Caritasa i voditelja Prihvatilišta,  smješteno 15 korisnika.  Ustanova koja je, uz potporu Grada Šibenika,  otvorena 2014. godine,   u svakodnevnom radu nastoji smanjiti socijalnu isključenost korisnika,  pridonijeti njihovoj integraciji u društvo te senzibilizirati javnost za problematiku siromaštva. Grad Šibenik, pak, iz svog proračuna godišnje osigurava 360 tisuća kuna za rad Prihvatilišta, Caritasove pučke kuhinje i Sigurne kuće.

"Uz osnovne aktivnosti smještaja i prehrane, trudimo se, koliko je moguće,  našim korisnicima biti potpora u rješavanju administrativnih i drugih pitanja kao što su pomoć pri izradi osobne dokumentacije, pomoć u ostvarivanju socijalnih i drugih prava, pomoć u pronalaženju posla, dodatnog obrazovanja ili kontakata sa obitelji" – kazao je Jukić zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima na posjetu i donaciji.

 

  Objavljeno: 20.12.2021, 10:51h