Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić sa suradnicima obišao radove na obnovi vrtića Kućica

Gradonačelnik Burić sa suradnicima obišao radove na obnovi vrtića Kućica

 

 

 

Započeli su  radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića 'Kućica' na Baldekinu vrijedni 1.290.136,01 kn. Početak radova obišli su danas gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta sa suradnicima.

 

Početku radova je prethodilo potpisivanje ugovora s izvođačem, tvrtkom Agrad projekt d.o.o., čija je ponuda na javnom natječaju bila najpovoljnija.

 

„Nastavljamo s podizanjem standarda u svim gradskim vrtićima. Nakon razdvajanja gradskih vrtića u dvije ustanove, krenuli smo s izgradnjom novih i obnovom postojećih vrtićkih objekata. Otvoren je vrtić  Smilje na Jamnjaku, zatvoren neuvjetni vrtić Varoš, promijenjen je krov vrtića Šibenski tići,  a sada slijedi energetska obnova vrtića Kućica, nakon koje će djeca ovdje boraviti u ljepšim i ugodnijim uvjetima “, kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska.

 

Ravnateljica ustanove DV Šibenska maslina Maja Gulin iskazalo je zadovoljstvo što će još jedan vrtićki objekt dobiti novi izgled, na radost djece i roditelja, dodavši i da radna atmosfera neće omesti normalno funkcioniranje vrtića.

 

Grad Šibenik je za projekt energetske obnove dječjeg vrtića „Kućica“ uspješno povukao bespovratna  sredstva Pilot projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanju“ Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja“ u iznosu od 851.000,00 kn.

 

Objekt dječjeg vrtića ‘Kućica’ je prizemnica bruto tlocrtne površine 831 m2, okvirnih gabarita 58 x 25 m, koja se sastoji od starijeg dijela sagrađenog 1972. godine i novije dogradnje iz 1988. godine, a ukupno ima šest prostorija za djecu vrtićke dobi i dvije prostorije za djecu jasličke dobi. Uz prostorije za djecu, vrtić sadrži uredske prostore, kuhinju, kotlovnicu, skladište, ostavu, hodnik i sl. Ukupan broj korisnika dječjeg vrtića zajedno s osobljem je 184.

 

Projektom je predviđena zamjena 14 dotrajalih drvenih prozora i jednih vrata energetski učinkovitijim, uz ugradnju zaštite od Sunčeva zračenja, te ugradnja termostatskih ventila na postojeća ogrjevna tijela i ventila za hidrauličko uravnoteženje sustava centralnog grijanja. Građevinski radovi će se sastojati od 800 m2 toplinske izolacije vanjskih zidova ETICS sustavom s pločama od kamene vune debljine 10 cm, 870 m2 toplinske izolacije krovnih ploha postavljanjem XPS-a i kamene vune od 10 cm do 20 cm uz izradu nove hidroizolacije i sustava odvodnje kišnice. Sanirat će se i 500 m2 dotrajale površine betonske nadstrešnice.

 

Izvođač radova obvezan je radove izvršiti u roku od tri mjeseca.

 

Podsjetimo, ovo je samo jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti za kojeg je Grad Šibenik dobro napisanom prijavom osvojio bespovratna sredstva FZOEU-a ili mjerodavnih ministarstava. Prije dječjeg vrtića Kućica ostvareno je  900 tisuća kuna za modernizaciju gradske javne rasvjete, 1,4 milijun kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, 524 tisuće kuna za obnovu sportskog objekta Miminac na kojem su radovi u punom jeku, te 200 tisuća kuna za učinkovitiju rasvjetu koju postavljamo u osnovnu školu Jurja Dalmatinca. Također, brojnim  šibenskim obiteljima osigurana su bespovratna sredstva za obnovu fasada i krovova te ugradnju obnovljivih izvora energije u njihova kućanstva.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 364.690, 31 kn.

 

  Objavljeno: 08.09.2016, 12:41h