Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić sa suradnicima obišao uljaru na Kapriju

Gradonačelnik  Burić sa suradnicima obišao uljaru na Kapriju

 

 

Gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima, u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Dinka Jelovčića i predsjednika Udruge maslinara i magunjara Kristijana Radovčića, obišao je danas prostorije novoopremljene uljare na otoku Kapriju.

 

„Ovaj financijski relativno mali projekt izvrstan je primjer sjajne suradnje mjesnog odbora, Grada i resornog ministarstva. Opremanje uljare znači daljnju revitalizaciju i opstojnost otoka Kaprija i njegovih stanovnika te me veseli vidjeti da se ovdje radi punom parom.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Grad Šibenik zgradu u kojoj se nalazi uljara i zavičajni muzej za maslinarstvo i ribarstvo dao je na korištenje Udruzi maslinara bez naknade na rok od tri godine.

 

„Ovo je prije sedam godina bila velika želja mjesnog odbora i konačno smo došli do cilja. Bili smo strpljivi, ali i uporni. Uljara nam znači puno, olakšava život na otoku. Ovo nije biznis već socijalni program budući da na Kapriju živi većinom starije stanovništvo koje nije u mogućnosti nositi i prevoziti masline na preradu u Šibenik.“, istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Kaprije Dinko Jelovčić.

 

Kaprijsku uljaru koriste maslinari okupljeni u Udrugu maslinara i magunjara.

Krajem prošle godine Grad Šibenik i Ministarstvo poljoprivrede sklopili su Sporazum o financiranju programa obnove uljare i zavičajnog muzeja na otoku Kapriju. Temeljem potpisanog Sporazuma, Ministarstvo poljoprivrede iznosom od 500.000,00 kuna financiralo je uređenje prostora i obnovu uljare, opremanje postrojenja za preradu masline te uređenje zavičajnog muzeja na otoku Kapriju koji se nalazi u sklopu iste zgrade. Grad Šibenik sufinancirao je projekt s 200.000,00 kn.

  Objavljeno: 06.11.2019, 13:57h