Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić susreo se sa svjetskim veslačkim prvacima braćom Sinković

Gradonačelnik Burić susreo se sa svjetskim veslačkim prvacima braćom Sinković

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer posjetili su danas u prostorijama Veslačkog kluba „Krka“ višestruke svjetske prvake i olimpijske doprvake Martina i Valenta Sinkovića te njihovog trenera prof. Nikolu Bralića. Braća se u Šibeniku pripremaju za prvu trku veslačkog svjetskog kupa koja će se održati u svibnju na Bledu.

„Zadovoljstvo mi je bilo upoznati braću Sinković i čestitat im na svemu što su napravili za prepoznatljivost Hrvatske. Izuzetno mi je drago biti u ovim prostorima, pogotovo jer sam mišljenja da bi svi sportski klubovi trebali imati kvalitetne uvjete za daljnji napredak i razvoj svojih selekcija. Na tragu toga, naše vrhunske sportaše želim informirati kako je Grad Šibenik odlučio uzeti stvari u svoje ruke i u ovom trenutku ulažemo 7,5 milijuna kuna u uređenje i rekonstrukciju gradskih sportskih objekata da bi naša djeca imala pristojne uvjete za bavljenje sportom,“ kazao je Burić, napomenuvši da su radovi u tijeku na pomoćnim terenima na Šubićevcu, dvorani Baldekin i nogometnom kompleksu „Ljubica“ u Crnici. 

Profesor Bralić i braća Sinković podsjetili su okupljene da na pripreme u Šibenik dolaze već preko deset godina i to po dva do tri puta godišnje. „Klub nas je ugostio još kao djecu i dok nismo bili svjetski prvaci te ovom prilikom zahvaljujemo Veslačkom klubu Krka na svemu,“ izjavili su, istaknuvši obranu svjetskog zlata i „zagrijavanje“ za Olimpijadu u Rio de Janeiru kao ovogodišnji glavni cilj. 

  Objavljeno: 16.04.2015, 13:51h