Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić: Uskoro kreće I faza izgradnje Luke Vrnaža

Gradonačelnik Burić: Uskoro kreće I faza izgradnje Luke Vrnaža

 

 

Potpisivanjem Sporazuma o financiranju izgradnje luka otvorenih za javni promet na području Šibensko-kninske županije,između ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića i ravnatelja Lučke uprave Šibensko-kninske županije Željka Dulibića, Grad Šibenik osigurao je dodatnih milijun kuna za izgradnju luke Vrnaža u Šibeniku.

Projekt luke Vrnaža kreće u jesen, a kako je riječ o projektu vrijednom otprilike 35 milijuna kuna, njegova realizacija odvijat će se u nekoliko faza. On pokazuje kako na pravi način voditi brigu o našem domicilnom stanovništvu i brodicama, osiguravajući vezove našim sugrađanima“, izjavio je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić. Grad sufinancira projekt s milijun kuna, a predviđeno je ukupno 600 vezova. Burić je nadodao kako će u sljedećih godinu i pol započeti realizacija druge faze odvodnje na području Brodarice, gdje na razini gradskih i mjesnih odbora treba riješiti problem niza ilegalnih privezišta na pomorskom dobru koji devastiraju okoliš i upravo po ovom modelu riješiti „parking za brodice naših sugrađana“

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture zadnjih godina sufinancira projekte županijskih lučkih uprava diljem Jadrana, a nastojimo realizirati sve projekte unutar tri godine. U Šibensko-kninskoj županiji sufinanciramo dvije investicije – završetak operativne obale u Tisnom i projekt luke Vrnaža u samom Šibeniku, koji sufinanciramo s milijun kuna, a koji je zapravo ključan za Šibensko-kninsku županiju“, istaknuo je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hajdaš Dončić.

Ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije Željko Dulibić zahvalio je ministru na prepoznavanju važnosti projekta. „Sufinanciranje u jednakom iznosu od po milijun kuna od strane Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i ministarstva došlo je u pravi trenutak – neće biti dovoljno za prvu fazu izvedbe projekta, ali potpisivanjem ugovora znamo da ćemo svake godine biti podržani od ministarstva“, zaključio je Dulibić.

Za projekt luke izmijenjeno je ukupno 3 plana (PPUG i GUP), stavljen izvan snage DPU sportsko-nautičke luke, donijet UPU Luka Vrnaža, a pri kraju je izrada Studije utjecaja na okoliš koju je Grad Šibenik financirao s 400.000,00 kuna.

  Objavljeno: 27.04.2015, 14:41h