Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik čestitao dobitnicima Zlatne plakete za najpothvat u vatrogastvu

Gradonačelnik čestitao dobitnicima Zlatne plakete za najpothvat u vatrogastvu

 

 

U okviru akcije Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika koja  se održava na šibenskoj rivi gradonačelnik Željko Burić   čestito je   dobitnicima Zlatne plakete za najpothvat u vatrogastvu u  2018.g.

Ivan Milutinović i Duško Milošević, pripadnici JVP Grada Šibenika, zajedno s vatrogascima DVD-a Rogoznica, odlikovani su za spašavanje turskog broda Haksa, čime je spriječena moguća  ekološka katastrofa.

 

„Ovom simboličnom gestom želimo odati priznanje vatrogascima koji su sudjelovali u akciji spašavanja broda Haksa, ali i svim pripadnicima naše Javne vatrogasne postrojbe, kao i pripadnicima DVD-ova, zbog odvažnosti i požrtvovnosti koju pokazuju na terenu. Čuvate nas i našu imovinu i na tome vam hvala“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodavši kako Grad intenzivno radi na poboljšanju vatrogasne infrastrukture.

 

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika Volimir Milošević istaknuo je da je cilj akcije Dan otvorenih vrata utjecati na navike i svijest građana kako bi se preventivnim djelovanjem smanjio broj vatrogasnih intervencija.  Akcija se tradicionalno organizira u svibnju, mjesecu zaštite od požara, kada se obilježava i blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

 

Prezentacija vatrogasne opreme i vozila  na Obali dr. Franje Tuđmana potrajat će do 12,30 h, a u sklopu akcije organizira se i mini vatrogasno natjecanje za djecu posjetitelje.

 

 

  Objavljeno: 23.05.2019, 11:14h