Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik čestitao izborniku Ivici Tucku i njegovom pomoćniku Juri Marelji na osvojenoj srebrnoj medalji

Gradonačelnik čestitao izborniku Ivici Tucku i njegovom pomoćniku Juri Marelji na osvojenoj srebrnoj medalji

 

 

Šibenski gradonačelnik Željko Burić danas je u Kući umjetnosti Arsen organizirao prijem i druženje sa Ivicom Tuckom, izbornikom Hrvatske vaterpolske reprezentacije i Jurom Mareljom, pomoćnikom izbornika u povodu osvajanja srebrne medalje na Europskom prvenstvu održanom u Dubrovniku i Zagrebu.

„Kuća umjetnosti Arsen mjesto je povezivanja umjetnika, a danas smo tu jer su s nama umjetnici u sportu, umjetnici u vaterpolu koji svojim radom i uspjesima, hrabrošću i entuzijazmom povezuju sve nas i čine nas ponosnima jer postižu zavidne uspjehe okrunjene medaljama mijenjajući percepciju naše male države i naroda. Zahvaljujući njima veliki smo u svijetu sporta“ poručio je gradonačelnik Burić uz iskrene čestitke izborniku Tucku i njegovom zamjeniku Marelji te Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji na europskom srebru zlatnog sjaja.

Izbornik Ivica Tucak u svom je obraćanju zahvalio domaćinu na prijemu i prepoznavanju velike želje hrvatskih vaterpolista da obrane titulu prvaka Europe koju su zaslužili. Nažalost, kako je istaknuo, u sportu nema pravila te valja biti ponizan i analizirati pogreške.

„Možda je to dobro jer nas ovakve situacije uče da nema predaje već se valja podignuti, postati jači i pokazati istinsku vrijednost ove reprezentacije stvorene prije godinu i pol dana u koju svi vjeruju. Ostvareni rezultat ima svoju veliku težinu – srebro na Europskom prvenstvu to zaista jest. Ostaje žal za izgubljenom utakmicom.  Trebat će vremena da se suočimo s činjenicom da je sve to život i da se emocije slegnu. Ipak, vremena nemamo jer već za koji dan krećemo u Rovinj na pripreme. Stoga od srca zahvaljujem svima, a posebno mi je drago što su s nama mladi igrači VK Solaris u kojemu sam ponikao i kao igrač i kao trener. Svaka medalja hrvatskog sporta, pa tako i ovo vaterpolsko srebro, neko će dijete motivirati da postane neki novi Fatović, Dragić, Bijač… To je ono što je pobjeda sporta i što uspjeh u sportu predstavlja u budućnosti“ , kazao je Tucak dok je njegov zamjenik Jure Marelja, uz zahvale na prijemu, poželio da se i iduće, i svake naredne godine sastajemo u Kući umjetnosti Arsen i da zato imamo povoda.

Inače, izborniku Tucku uručen je i prigodni poklon, originalna skulptura šibenskog umjetnika Zvonimira Vile, dok je njegovom prvom suradniku uručena tradicionalna šibenska kapa.  Druženju u Kući umjetnosti Arsen prisustvovali su mladi šibenski vaterpolisti iz Vaterpolskog kluba Solaris, predstavnici Zajednice sportova Grada Šibenika, predstavnici ostalih šibenskih klubova, javni i sportski djelatnici.

  Objavljeno: 19.01.2024, 12:18h