Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik čestitao JK Val i D-Marin Mandalini na sjajnoj organizaciji Svjetskog jedriličarskog prvenstva u Šibeniku

Gradonačelnik čestitao JK Val i D-Marin Mandalini na sjajnoj organizaciji Svjetskog jedriličarskog prvenstva u Šibeniku

 

 

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas predstavnike Jedriličarskog kluba Val i D-Marine Mandalina, organizatore D-Marine ORC World Championship 2019., povodom uspješne organizacije jedriličarskog prvenstva u Šibeniku.

 

„Iskrene čestitke na sjajno odrađenom poslu, zaista možemo biti ponosni na protekle dane koji su naš grad promovirali kao izvrsnu jedriličarsku i nautičku destinaciju. Osvrti i dojmovi sudionika su više nego pozitivni i vjerujem kako je ovaj događaj svjetskog značaja samo jedan u nizu regati i jedriličarskih natjecanja koje će se u budućnosti održavati u Šibeniku.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić te Bašaru Egemenu, članu uprave Dogus grupe i predsjedniku Jedriličarskog kluba Val Marinu Paiću uručio prigodne poklone. 

 

Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin Hrvatska, gradonačelniku se zahvalio na primanju te podršci i suradnji koju je Grad Šibenik iskazao tijekom održavanja Svjetskog prvenstva u jedrenju. 

 

Marin Paić, predsjednik JK Val, prenio je izvanredne reakcije jedriličara koji su oduševljeni sjajnom organizacijom prvenstva te ljepotama grada i šibenskog akvatorija. Podsjetio je kako je prvenstvo pratilo 50-ak akreditiranih novinara iz Njemačke, Italije, Grčke i Češke. 

 

„Ostvarili smo sve strateške ciljeve koje smo zacrtali, a po mnogočemu smo ih i nadmašili te ćemo nastaviti raditi na realizaciji globalnih jedriličarskih natjecanja u Šibeniku.“, poručio je Paić.  

 

D-Marin ORC Svjetsko prvenstvo u Šibeniku se održavalo od 31. svibnja do 8. lipnja te je  okupilo više od 1.000 jedriličara i 113 posada iz 17 zemalja i time postalo najveće sportsko događanje u povijesti Šibenika.

  Objavljeno: 12.06.2019, 13:29h