Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik donirao Zavodu za javno zdravstvo zamrzivač za pohranu cjepiva

Gradonačelnik donirao Zavodu za javno zdravstvo zamrzivač za pohranu cjepiva

 

 

Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije gradonačelnik Željko Burić uručio je danas 39.301,88 kuna vrijednu donaciju Grada Šibenika. Riječ je o specijaliziranom zamrzivaču NL ULT 100 -86C specijalizirane tvrtke Labomar d.o.o. za čuvanje Pfizerova cjepiva protiv bolesti COVID- 19.

„Donacijom hladnjaka za Pfizerovo cjepivo željeli smo pomoći Zavodu na podizanju kvalitete rada i prevladavanju izazova uslijed pandemije izazvane koronavirusom.  Njega možemo pobijediti jedino  društveno odgovornim ponašanjem i zajedništvom te svjesnošću o važnosti cijepljenja. Cijepljenje jest pravo pojedinca, ali predstavlja i odgovornost svakoga od nas u zaštiti javnog zdravlja.“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Prilikom preuzimanja donacije, Diana Dulibić,  ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo zahvalila je Gradu Šibeniku i gradonačelniku Buriću istaknuvši da će zamrzivač biti od velike koristi za pravilno skladištenje i distribuiranje Pfizerovog cjepiva. Primopredaji je nazočila voditeljica Službe epidemiologije ZJZ Ankica Parat Baljkas.

Ravnateljica Dulibić najavila je također kako će masovno cijepljenje započeti nakon što stigne dovoljna količina cjepiva, a tada će se aktivirati i punktovi te zdravstveni timovi koji će odraditi taj važan posao.

 

  Objavljeno: 12.03.2021, 10:50h