Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik i zamjenici posjetili prvašiće

Gradonačelnik i zamjenici posjetili prvašiće

 

 

U povodu početka školske godine, gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i njegovi zamjenici i saborski zastupnici Franko Vidović i Petar Baranović posjetili su danas, zajedno s pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti Živanom Podrug, učenike prvih razreda u Osnovnoj školi Petra Krešimira IV., u smjeni u kojoj nastavu pohađaju učenici iz gradske četvrti Meterize, te  učenike prvog razreda u OŠ Jurja Šižgorića u produženom boravku.

U 1. a i 1. b razred Osnovne škole Petra Krešimira IV. upisano je četrdesetak djece s  područja gradske četvrti Meterize koja s veseljem iščekuju preseljenje u učionice nove škole koja im je, kako kažu, „velika, lijepa i  jako blizu“.

Gradonačelnik dr. Županović i zamjenici gradonačelnika Vidović i Baranović obišli su potom i gradilište osnovne škole na Meterizama na kojem se intenzivno radi.

Buduće učionice trenutno su u završnoj fazi radova, a učenici će u njih sjesti tijekom prvog polugodišta školske godine 2012./13., kada će u toj školi započeti redovita nastava. Intenzivno se radi i na uređenju školskog okoliša i moderne sportske dvorane.  Koliko je ovaj projekt važan za Šibenik, potvrđuje i činjenica da ove godine imamo znatno veći broj prvoškolaca koji su jučer sjeli u školske klupe, pa deveta škola kojoj je osnivač Grad Šibenik daje dodatni razlog za optimizam.

Svoj posjet osnovcima gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika i saborski zastupnici Franko Vidović i Petar Baranović završili su u Osnovnoj školi Jurja Šižgorića obilaskom prvašića u produženom boravku, koji Grad Šibenik financira iz vlastitih proračunskih sredstava.

S obzirom na to da je posjet gradonačelnika bio malo prije marende, djeca su na dar dobila prigodne pakete s raznovrsnim voćem.

  Objavljeno: 04.09.2012, 14:07h