Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik nazočio radnom sastanku u povodu organizacije ljetne škole „Domovina“

Gradonačelnik nazočio radnom sastanku u povodu organizacije ljetne škole „Domovina“

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sastao se danas s državnim tajnikom za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom u prostorima Splitsko -dalmatinske županije na temu organizacije ljetne škole „Domovina“.

 

Uz župana Blaženka Bobana sastanku su nazočili i predstavnici Grada Splita, Grada Knina, Grada Imotskog, Visa, Šibensko- kninske županije te Sveučilišta u Splitu. Ljetna škola „Domovina“ je edukativno-turistički projekt čije je održavanje predviđeno od 9. do 24. srpnja 2019. g. u navedenim gradovima, a u programu će sudjelovati oko 50 hrvatskih iseljenika u dobi od 18 do 30 godina.

 

Boravak hrvatskih iseljenika u Šibeniku predviđen je u terminu 18. srpnja, a obuhvatit će razgledavanje grada s naglaskom na katedralu sv. Jakova i tvrđavu sv. Mihovila.

 

„Grad Šibenik će rado pružiti potporu projektu Domovina jer nam je cilj da naša dijaspora dobije priliku identificirati se s domovinom. Drago nam je da se projekt realizira u suradnji sa susjednim gradovima i županijama jer na taj način jačamo i našu međusobnu suradnju“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Polaznicima će se omogućiti upoznavanje i doživljaj Hrvatske kroz povijest, kulturu i običaje, kao i suvremena pitanja i izazove koji su pred RH.

 

 

„ Kako bi pridonijeli uspješnoj realizaciji projekta , namjera nam je ostvariti i predstaviti suradnju većeg broja državnih i javnih institucija na državnoj i lokalnoj sredini. Na takav način doprinosimo i ostvarenju strateških ciljeva naše države u odnosu na Hrvate izvan RH te jačanju međusobne suradnje i zajedništva.“, rekao je državni tajnik Zvonko Milas na održanom radnom sastanku.

  Objavljeno: 18.12.2018, 12:38h