Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik obišao „Dnevni boravak“ i popio kavu s umirovljenicima

Gradonačelnik obišao „Dnevni boravak“ i popio kavu s umirovljenicima

 

 

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Živana Podrug obišli su danas korisnike „Dnevnog boravka“ koji je dio programa međugeneracijske solidarnosti koji provodi Centar za pomoć i njegu Grada Šibenika. Naši stariji sugrađani, koji aktivno provode vrijeme u „Dnevnom boravku“, prezentirali su gradonačelniku dio raznolikog programa kojim se bave, zajedno s voditeljicom Tatjanom Bračanov. Korisnici u okviru dnevnog boravka vježbaju gimnastiku, plešu, sudjeluju u kreativnoj i dramskoj radionici u sklopu koje su uoči Dana grada u kazalištu izveli predstavu „Lipo li je ćakulati“, za koju ih je i sam gradonačelnik osobno pohvalio.

Nakon toga,  gradonačelnik je posjetio gospođu Ljubicu Vukić, korisnicu „Pomoći u kući starijim osobama na području Grada Šibenika i šibenskih otoka“ koja se odvija u sklopu programa međugeneracijske solidarnosti Centra za pomoć i njegu Grada Šibenika. Gospođi Vukić jednom tjedno u obilazak dolaze domaćice iz Centra koje joj pomažu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Potom je u 10 sati održano prigodno druženje gradonačelnika s članovima Udruge umirovljenika i ostalim umirovljenicima i ponosnim pripadnicima starije životne dobi grada Šibenika.

Članovi Foruma mladih SDP – a, u sklopu obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba, izmjerili su tlak umirovljenicima koji su se okupili ispred hotela Jadran.

Međunarodni dan starijih osoba, proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

  Objavljeno: 01.10.2012, 10:31h