Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik obišao gradilište Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

Gradonačelnik obišao gradilište Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić sa suradnicima obišao je danas gradilište budućeg dislociranog preddiplomskog Studija energetike i obnovljivih izvora u zgradi iNavis.

Na gradilištu ih je dočekao predstavnik izvođača radova, splitske tvrtke Prolux d.o.o., inženjer građevine Ante Bešlija. „Dovršeni su radovi na konstrukciji pregradnih zidova na oba kata, te su u tijeku radovi na ugradnji instalacija u pregradnim zidovima. Nakon tih radova slijedi ugradnja obloge zidova, te izrada podnih slojeva.“, pojasnio je inženjer Bešlija.

Obilazeći prostor gradonačelnik je, od predstavnika izvođača, zatražio  pridržavanje utvrđenih rokova i dinamike radova s obzirom da Studij najesen prima prve studente.

Senat Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj 2. redovitoj sjednici u 346. akademskoj godini, održanoj 28. listopada 2014, donio je Odluku o ustroju i izvedbi dislociranog preddiplomskog sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu.

Temeljem Odluke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, kojim je dislocirani preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku u skladu s Mrežom visokih učilišta, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedran Mornar izdao je Potvrdu o upisu navedenog studija u Upisnik studijskih programa. Izdanom potvrdom stekli su se uvjeti za početak izvođenja predloženoga sveučilišnog studijskog programa.

U tijeku je izvođenje radova na dilataciji C i dijelu dilatacije D zgrade iNavisa u kojima će, od jeseni 2015.g., biti smješten preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu.

Rok za dovršetak radova na uređenju zgrade budućeg studija je kraj srpnja 2015.g.

Cjelokupna vrijednost projekta, nakon provedenog postupka javne nabave, iznosi 7,2 milijuna kuna.

  Objavljeno: 14.05.2015, 12:37h