Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik obišao novouređeno dječje igralište na Mažuricama

 Gradonačelnik obišao novouređeno dječje igralište na Mažuricama

 

 

Novoizgrađeno dječje igralište u Gospićkoj ulici na šibenskim Mažuricama obišao je danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima. Dječje igralište još uvijek nije u funkciji budući da je preostalo izvršiti radove na postavljanju klupa za odmor, a koje će biti postavljene u narednih nekoliko dana.

 

„Dječje igralište u ovom dijelu grada bilo je prijeko potrebno izgraditi i urediti budući da su se djeca do sada igrala na ulici, uz parkirane automobile. Ova parcela nekada je bila zapuštena i obrasla, a sada će na njoj, na uređenom igralištu uživati i djeca i roditelji. Osim ovog igrališta, Grad Šibenik je paralelno nabavio opremu za dječje igralište u Grebaštici te igralište za djecu s posebnim potrebama na Šubićevcu.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Radovi na izgradnji i uređenju dječjeg igrališta na Mažuricama iznose oko 550 tisuća kuna, a obuhvaćaju građevinske radove na parceli, nabavu igrala, postavljanje zaštitne ograde, kao i postavljanje antistres podloge ispod svake sprave za igranje.

 

„Budući da smo svjedoci kako su sprave na dječjim igralištima u gradu podložne oštećenjima, a nemamo sreće s održavanjem, za potrebe ovih igrališta nabavili smo što kvalitetnija igrala.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Navedena tri dječja igrališta opremila je tvrtka Viking d.o.o. s kojom je Grad Šibenik u tu svrhu potpisao ugovor u vrijednosti od 969.002,50 kn.

 

  Objavljeno: 29.10.2019, 12:39h