Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik odgovorio na pismo predsjednika POK-a Mihića

 

Nakon što je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Ante Mihić uputio pismo gradonačelniku Grada Šibenika dr. Anti Županoviću u kojem daje svoj osvrt na aktualno stanje u obrtništvu i predlaže mjere za ublažavanje krize, danas je gradonačelnik odgovorio na dopis kojeg prenosimo u cijelosti:
„Poštovani gospodine Mihić,
 primio sam Vaš dopis u kojem ste, zajedno s tajnikom POK-a g. Slavenom Jakelićem, iznijeli Vaš osvrt na trenutno teško stanje u šibenskom obrtništvu, te predložili mjere kojima bi se takvo stanje moglo premostiti. I mi u gradskoj upravi svjesni smo sveopće krize i teškoća u poslovanju svih gopodarstvenih subjekata, pa tako i naših obrtnika. U tom smsilu smo već ranije poduzeli niz mjera koje su imale za cilj pomoć obrtništvu, pa mi dopustite da Vam nabrojim neke najvažnije:
-spomenička renta u Šibeniku je reazrezana prema najnižem iznosu predviđenom Zakonom (3,00 kune);
-smanjene su zakupnine poslovnih prostora u staroj gradskoj jezgri;
-smanjen je komunalni doprinos (cca 60%) kao poticaj, među ostalim i obrtnicima, u   novoj izgradnji;
-šibenskim tradicijskim obrtima se poslovni prostori u staroj jezgri daju u zakup po  povlaštenim iznosima;
-Grad kontinuirano priznaje ulaganja obrtnika u poslovne prostore u staroj jezgri i taj iznos prebija s iznosom zakupnine;
-Grad Šibenik kreće i s izradom strategije upravljanja imovinom u staroj gradskoj jezgri koja će u jednom segmentu svakako obuhvatiti i obrtnike.
Naravno da za sve daljnje aktivnosti Grada u navedenoj problematici računamo na suradnju i pomoć Obrtničke komore, te smo spremni sastati se s Vama kako bismo razmijenili mišljenja i zajednički utvrdili najefikasnije mjere.“

  Objavljeno: 15.03.2010, 08:43h