Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik održao kolegij s pročelnicima obilazeći lokacije na kojima su potrebne hitne intervencije

Gradonačelnik održao kolegij s pročelnicima obilazeći lokacije na kojima su potrebne hitne intervencije

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i njegov zamjenik Nikica Penđer sazvali su kolegij pročelnika obilazeći lokacije u dijelu grada na potezu Vanjski-tržnica- Ul. Slobodana Macure-Ul. Fra Stjepana Zlatovića do Ulice Vladimira Nazora, s obzirom na potrebne intervencije na komunalnoj infrastrukturi.

„Stanje na pojedinim lokacijama u samom središtu grada su neprihvatljive i s nekim radovima ćemo krenuti odmah, jer je riječ o zahvatima koji se mogu relizirati iz sredstava za redovno održavanje, ali zato i da vidimo koje ćemo projekte uvrstiti u Proračun za 2014.g. Ovo je prvi u nizu takvih zajedničkih izlazaka na teren, jer mislim da ovako najefikasnije možemo sagledati probleme, dogovoriti hodogram radnji i naravno, dati nalog Odjelu financija da se u Proračunu predvide veći i dugoročniji projekti.“, kazao je gradonačelnik.

Na benzinskoj crpki na Vanjskom dogovorena je izrada projekta uređenja trotoara uz trgovine i ugostiteljske objekte koji se nalaze u zgradi nasuprot INIne crpke uključujući popločenje i ogradu koju će biti nužno postaviti.

Na mjestu autobusnog stajališta na tržnici dan je nalog komunalnom odjelu da se odmah, iz sredstava redovnog održavanja, betoniranjem popravi trotar.

U Ulici Slobodana Macure, koja od Socijalnog vodi prema tržnici, također će se odmah krenuti s radovima na uređenju trotoara, te će se nekadašnja lokacija na kojoj su bili kontejneri urediti kao zelena površina.

U Ulici Fra Stjepana Zlatovića uklonit će se lanci nekadašnjeg rezeviranog parkirališta te se, sukladno odluci Gradskog vijeća, a nakon suglasnosti Policijske uprave šibensko-kninske, dati na upravljanje Gradskom parkingu kako bi navedena parkirališta bila dostupna svim sudionicma u prometu. Istovremeno, u pripremi je projekt uređenja čitave ulice, te se trenutno izrađuje geodetska podloga radi prirpeme projekta i njegova uvrštenja u Proračun za 2014.g.

Za Ulicu Vladimira Nazora, od zgrade pošte do Poljane, točnije na lokaciji ispred Privredne banke, također je dan nalog za izradu projekta uređenja cijelog prostora; od javne rasvjete, zelenih površina ali i parkinga, s tim da će kameno stepenište koje je u raspadajućem stanju i opasno za prolaznike,  biti odmah sanirano. Ići će se i s ponovnim natječajem uređenja trotoara s obje strane ulice.

Slijedeći kolegij van ureda, na koji će biti pozvan i direktor Ureda TZ Grada Šibenika Dino Karađole i predstavnik Konzervatorskog odjela, bit će održan na tvrđavama Barone i Tanaja kako bi se dogovorili „kozmetički zahvati“ za njihovo stavljanje u funkciju za slijedeću turističku sezonu.

  Objavljeno: 04.10.2013, 14:28h